HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.06.19. 23:53 Benyeszke

Doromboló, 6. szám

Sziasztok Tappancsok!

Itt a kánikula, de a Tőletek kapott beszámolók alapján ezt egyáltalán nem érzik a cicák. Íme, a bizonyíték! J

Marcipán

„Kedves Tappancsok! Kistesónak sikerült egy egész közeli képet készíteni Marcipánról, így azt hiszem, megállapíthatjuk, hogy közelről nézve is igen jóképű kandúr lett belőle :)”

 01_Marcipán.jpg

 

Merlin (nálunk: Dragomir)

„Merlin nagyon nekikészült, hogy ír pár sort a laptopomon, el is helyezkedett előtte, de a gépeléssel volt egy kis gondja, ezért kisegítettem.

"Kedves Cicatappancs FC!

Nagyon jól érzem magam, rengeteget dorombolok és szerencsére minden a legnagyobb rendben van velem. Végre minden oltásomat megkaptam, ezért most jó darabig nem is kell mennünk a dokihoz. Képzeljétek, amióta itt a jó idő, sokat játszom a kertben, de idebent is szeretek hűsölni. Tegnap sajnos volt egy igen kellemetlen élményem, ugyanis Anya megfürdetett, de azt mondja, erre szükség volt, mert a sampon, amivel megmosdatott, véd a kullancsok és bolhák ellen, és ha már úgyis annyit vagyok odakint, jobb félni mint megijedni. A pancsolás nem tetszett annyira, de Anya utána kárpótolt érte, sok finomságot és szeretgetést kaptam tőle, amiért ilyen bátran viselkedtem.

Gondoltam, Nektek is büszkélkedek kicsit, mert Anya szerint egy igazi hős voltam!

Minden jót kívánok nektek, cicatársaimat pedig üdvözlöm.

Doromb-doromb:
Merlin”

 02_Merlin_04.jpg03_Merlin_05.jpg

Margit és Malvin

„Ma voltunk orvosnál, Margit megkapta a kombinált oltást, asszem nyugtató is volt benne, most olyan kis békés, dorombol, mint egy rendes cica. Malvinka (a kis sziámi) nagyon picike, ő nem kapott szurit, neki még nőnie kell. Pontosabban kapott, de az vmi immunerősítő. A doki szerint vérszegény, és a biztonság kedvéért kapott féreghajtót is. Ő most éppen zabál, M...argitot kitúrta a tányér mellől (ez egyébként tipikus).

Jellemzően Margit rossz mint az égetés, mindenre felmászik és folyton nyekteti a kistesóját. Mondjuk Malvinka meg nem megy el előle, mintha igényelné, de aztán meg csak nyávog... szóval ezt még mindig nem tudjuk mire vélni. Malvinka egyébként sokat gubbaszt, pl amikor a konyhában vagyok, akkor a vállamon. Vagy Zoli vállán, amikor odakint tevékenykedik. Aztán csak izgulunk hogy le ne zúgjon.... Fura kis szerzet az biztos.

Szóval alapvetően béke van, és nagyon örülünk hogy ilyen szuper cicáink vannak! :-)”

„Teljességgel hiábavalónak tűnik az igyekezetem, hogy megértessem (verbális és non-verbális eszközöket használva, ld. ajtón kitessékelés) Margittal és Malvinnal, hogy ők kinti cicák bejárással, nem pedig benti cicák kijárással. Ők pont az ellenkezőjéről győzködnek minket :-D”

 04_MargitMalvin_01.jpg06_MargitMalvin_03.jpg

Szundi

„Szundi cica beilleszkedett az életünkbe, vagy mi az övébe, ez még nem dőlt el. Manapság a nevét inkább megváltoztatnám Káoszra olyan hévvel rohangál a lakásban. Nagy élmény mikor átlohol rajtam és a kutya is vele együtt, vagy előtte, vagy mögötte. Nagyon szeret a kutyával játszani, bár Biginek nincs hozzá mindig kedve, mondjuk érthető, hogy nyűgös, mert Szundi az ágyról ugrik rá, vagy a fülére, vagy a farkára. A füle a kedvence. Döbbenetes mennyiséget eszik a cica, képes elzavarni a táltól a nagymacskát is, sőt simán odamegy kutyatálhoz és egyszerre eszik belőle Bigivel, ha pedig úgy érzi hogy elhanyagoljuk, akkor éktelen ordításba kezd. Tegnap meglepett, mikor a kisfiamtól sült krumplit kunyerált. Na igen és ő első macska aki mellett csak óvatosan szabad kinyitni a hűtőt, mert azonnal beugrik, jó reflexek kellenek mellé. Minden esetre egyre inkább a rend rakásra szoktat minket (főként Danikát). Nem lehet lent hagyni egy papírt sem a földön, mert csinál belőle százat. Nem lett kitakarítva időben az alom, nos a keresztrejtvényes füzetem bánta. Nincs eltéve a cipő? A cipőfűző szét lett rágva reggelre. Bármi apróság a földön maradt? Ennyit a nyugodt alvásról, valami mindig koppan a szekrényen, falon…

Alvás terén is új szokásokat kellett felvennünk. Mivel még az orrunkkal is képes játszani, ezért múmiává csomagolva van csak esélyünk a karmolás mentességre. és persze meg kellett szokni azt is, hogy rajtunk alszik.

Most így ennyi jut eszembe, mert egyébként édes és ő a kis kedvenc, nagyon szeretjük.”

07_Szundi.jpg

Hercegnő (nálunk: Jázmin)

„Határozottan állítom Hercegnő a legjobb természetű cicám, mindenkivel jóban van, többiek úgy mennek el mellette, h mosdatnak rajta egyet, még Bubita /kopasz/ is, pedig az aztán ám a nagy dolog. :) nincsenek hisztik-sértődések-válogatás. Manófalvi Manóval a játékkedv mit sem változott, hajnali trappolások és persze a bunyók, folyamatosan egymást vadásszak le a kertben :D teljesen eltűnt a kis félénksége, sőt!!! meglát berregve üdvözöl, esténként ő az első aki jön aludni, hozzábújik az arcomhoz érzem a kis szuszogását :D :D csodálatos élőlény! mindennap elmondom neki, h ő a legszebb az egész világon ♥♥♥”

08_Hercegno(exJazmin).jpg

Bikfic (nálunk: Roland)

„Kedves Tappancsok!

Remekül érzem magam... :) Hamarosan írok nektek beszámolót, mert már 2 nap alatt is csudajó dolgok történtek velem, de mint látjátok nagy játék után vagyok, így most inkább lepihenek... :)

Bikfic”

09_Bikfic(exRoli).jpg10_Bikfic_02.jpg

Dotti (nálunk: Heni)

„Gondolom már nagyon kíváncsi vagy, mi van Henivel, alias Dottival. Jól van, s nagyon rossz kis éhenkórász. Persze sosem a saját kajája kéne neki, hanem másik macskáé, mienk, lányom cumisüvege, stb. A súlya is eléri már egy pisis pelus súlyát :) (múlt héten érzésre ez még nem volt meg) Most olyan 7 hetes ugye állatorvos szerint. Küldenék képeket, de fb nem nagyon akarja... megpróbálom emailben.

S most már a sziámival is jobb a viszony. nem tökéletes, de alakul... :)”

 11_Heni.jpg

XiuXiu (nálunk: Sziromka)

„Everything is going okay here, Xiu Xiu is sort of accepted by the other cats (they are still growling at her, but they can sleep in the same room). It's progressing slowly. OTherwise she is eating alot and has put on weight.

I've attached some pictures:) Have a nice day!”

„Minden rendben van nálunk, Xiu Xiu-t nagyjából már elfogadta a többi cica (még mindig morognak rá, de már egy szobában tudnak aludni). Lassan fejlődik a kapcsolatuk. Egyébként sokat eszik, és fel is szedett már magára némi súlyt.”

13_Susu_02.jpg12_Susu.jpg

Tipli

„Majdnem 3 hete vagyok új naccsaládomban :)

Már Milli hercegnő is megbékélt, és azóta újabb családtag, Szambakutya is megérkezett.

A hely remek, bár egyenlőre csak bent rendetlenkedek.

A kép, akkor készült, amikor éppen levadásztam a gazdimat :D”

15_Tipli.jpg

Ribizli

„Ribizli tünemény, a második neve Átok.-)

Tervezem, hogy töltök fel képet, csak egyelőre még nem sikerült olyat készíteni, ahol nem egy elmosódott paca látszik csak:-) Kicsit szerelmesek vagyunk egymásba, asszem én vagyok a szerelmesebb.:-)

Ribizli nemsokára hírt ad magáról a facebookon.”

Hanga

„Sziasztok Tappancsok! Hanga vagyok és úgy gondoltam, hogy itt az ideje jelentkeznem, hogy tudassam mindenkivel, jól érzem magam új otthonomban! Az ellátással teljesen elégedett vagyok (all incluisve), a szállással sincs gond. Az alattvalóim mindenben a kedvemben járnak, és hihetetlenül gyorsan és könnyen tanulnak! Ami pedig a legjobb, hogy van egy saját kutyám! Nem is kicsi, egy igazi nagy komondor! Még együtt nem pózoltunk, de ami késik nem múlik! Amint sikerül minket lencsevégre kapniuk, jelzem az alattvalóimnak az irányú igényemet, hogy osszák meg Veletek is barátságunk bizonyítékát!”

16_Hanga.jpg

Sushi (nálunk Hédi) és Sayang (nálunk Fruzsi)

Sayang a kezdetek kezdetén, még így gondolta :)

„Sayang hívja Sushi-t (Hédi). Sushi jelentkezz! :) Nagyon várlak, szükségem van a segítségedre. Egyedül nem bírok el a csörgő sörös dobozokkal, amiket a gazdi helyezett el a tiltott zónákban... Ilyen pl. a konyhapult és a tv... Kidolgoztam egy tervet. Mivel Te még újdonság leszel, rád nem lesz olyan dühös ez a nőci, ha hatástalanítod az "aknákat". Én fedezni foglak messziről... jó messziről :P Egyél, igyál, növekedj és mielőbb gyere, várlak!

A nagy "tesó" :P”

17_Sayang.jpg

Aztán ez következett:

„Sayang nem nagyon örül a trónörökösnek, most is külön szobában pihennek. Izgalmas éjszakánk volt, nem túl rózsás a helyzet, de kitartunk. :)) Sushi egy drága Pöttöm Panna, eszik, eszik, eszik :) elsőre ügyesen használta a lengőajtós wc-t, büszke vagyok :)) Drukkoljatok légyszi, hogy hamar alakuljon a barátság!! :))”

18_SushiSayang.jpg

De szépen lassan elkezdett feloldódni:

„Legfrissebb híreink Sayang és Sushi kapcsolatáról :) tudom a videó alapján nehéz elhinni, de haladunk a barátság felé :) Sayang kemény dió, de "feltörjük" :))”

 

„Győzelem Tappancsok, megtörtént a tappancs csók!! :)) 2 nap alatt betörtük Sayangot :)”

 

„Sayang még elég féltékeny, ha nálam van Sushi, csak úgy csapkodja a farkát és elvonul, pedig Sayangra most 3x annyira figyelek, hogy érezze, ő a mindenem :) A birkózásnál meg nyekergésig gyötri Sushit, résen kell lenni. Csak belejövünk lassan :)”

Sushit persze mindez nem zavarja :)

19_Sushi_01.jpg20_Sushi_02.jpg

Galagonya

„Assszem ez lesz a kedvenc helyem :-) Üdv Mindenkinek: Galagonya”

21_Galagonya.jpg22_Galagonya_02.jpg

Luca (nálunk: Rebeka)

A kis Lucáról annyi remek képet kaptunk, hogy nem győztünk válogatni! :)

LucaRebeka_01.jpgLucaRebeka_02.jpg

Pizsi (nálunk: Theó, a Kisoroszlán)

26_Pizsi(exTheo).jpg

Prüntyi

27_Prüntyi.jpg

Szigfrid

“Eszik???? Ez a szó már nem fedezi azt, amit ő evés alatt művel :))) Amúgy imádjuk, bár kemény kis srác :)) Most tartunk a "fölénk tornyosul, és bepróbálkozik sűrűn" szakasznál... :)))

Igen őket láttuk. Malvinos képen Malvin a jobb vagy a baloldali??? Szigi, amúgy kb kétszer akkora, mint mikor elhoztuk. :)) Ja, az apukája, anyukája felől csak az érdekelt, hogy jól vannak-e, ők már úgyse nőnek :)))

Ja, és beindult a barnulása is - erősödik a pofiján és a lábain a szín, meg változott kicsit a szőre, dúsabb, de ugyanolyan selymes. :)) Nagyon szépfiú!!! :))) Tényleg imádjuk... jobb kaját is eszik, mint mi... :))) Meg olyan vicces, hogy ha bevisszük az állatorvosi rendelőbe körülötte forog a világ, mindenki őt ajnározza, és még a kutyás gazdik is megkérdeznek róla ezt-azt... Igazi sztár, de méltóságteljesen viseli...Nem arcoskodik ennyi miatt...tudja, hogy ő a tökéletes :)))”

28_Szigi otthon2.JPG

Szófia hercegnő

„Helyzetjelentés Szófia hercegnőről - szavak nélkül... :D”

29_Szófia hercegnő.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bemutató


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr474599300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása