HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2014.06.13. 10:18 F.Anette

Tévhitek és hiedelmek

Kedves Tappancsok!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy blogunk feltámadt hamvaiból és újra jelentkezik friss hírekkel, cikkekkel és érdekességekkel, ami a macskákat illeti! Jelenleg még tart az archiválás, hogy ismét felvegyük a fonalat és pótoljuk hiányosságainkat cikksorozatokkal egészen 2012-ig.

Addig is fogadjátok szeretettel ezt a cikket a fekete bundásokról!

A közelmúltban mi is befeketedtünk, szerencsére már gazdisodunk is néhányan, de még mindig jelentős többségben vannak a feketék gazdi kereső cicáink között. Arra gondoltunk, hogy egy cikkel próbáljuk eloszlatni azokat a kételyeket és rossz érzéseket, amik felmerülhetnek bennetek, amikor egy-egy fekete kis szőrmókot hirdetünk – különösen így péntek 13-án.

good01.png

A fekete macskával kapcsolatos babonák és hiedelmek az ókorra nyúlnak vissza és minden országnál jelen vannak. Van, ahol pozitív és van, ahol negatív jelentőséggel bírnak, mi sajnos az utóbbiba tartozunk, és balszerencsét párosítunk a fekete szépségekhez, míg más országokban, mint például Japánban, ha átmegy előtted egy fekete macska, az szerencsét hoz. Oroszországban úgy tartják, hogy a fekete macskának gyógyító ereje van és Skóciában nagy megtiszteltetés egy családnak, ha egy fekete cica a verandára telepszik, hiszen az állat jólétet hoz.

Nemcsak mendemonda, hogy a középkor angol tengerészei kifejezetten kedvelték a macskákat, azok közül is a feketéket, melyek gyakran utaztak a fedélzeten és hajótörés esetén is őket mentették először. 

 Az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet genetikai diverzitást vizsgáló részlege viszont érdekes felfedezést tett, ami a fekete macskák (közönséges házi macskák, jaguárok) immunitását illeti. Az MC1R nevű gén, ami a színért felelős az állatokban -  egészen pontosan a fekete színért - védettséget nyújt számos fertőző betegség ellen, mint például a FIV (macska AIDS)- fertőzés. Tehát összességében elmondható, hogy a fekete bundájú macskák ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

A kutató, Stephen O’Brien szerint ez a gén megtalálható az emberekben is, méghozzá a vörös hajszínt párosítják hozzá. Ha megfejtenék az MC1R gén okát, az nagy segítséget nyújtana az embereket megtámadó, jelenleg gyógyíthatatlan vírusokkal szemben.

Ha ez mégsem lenne elég és nem tudtunk meggyőzni téged a fekete macskák „babonátlanságát” illetően, akkor fogadj örökbe tőlünk fekete macskát és bizonyosodj meg Te magad arról, hogy a babonák nem léteznek!

good2.png

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr556236287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása