HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2014.07.07. 12:42 F.Anette

Tanácsok kánikulára

Sziasztok Tappancsok!

Ahogy látjátok beköszöntött a kánikula, ezért úgy gondoltuk érdemes néhány hasznos praktikát bemutatni házi kedvencünk érdekében.

Víz, víz, víz!

Az első és legfontosabb ebben a hőségben, hogy mindig legyen friss víz a cicád előtt. Ilyenkor többet isznak kedvenceink, ezért figyeljünk arra, hogy minimum napi kétszer cseréljük előttük a vizet. A friss víz oxigéndúsabb, ami hűsítőbb állatodnak!hőség09.jpg

Semmiképp se fürdessük meg a cicát, de engedjük neki, hogy barátkozzon, játsszon vele mégpedig úgy, hogy kicsit megengedjük a fürdőkádban a csapot. Ilyenkor érdemes a nyaka körüli részt kicsit bevizezni, mert ez hűsíti az állatot.

Vigyázzunk a túl hideg vízzel és ételekkel. A cicák fajtától függően érzékenyek, ezért még ebben a melegben sem adjunk nekik jeges vagy túl hideg dolgokat, ha szeretnénk elkerülni a macskanáthát.

Ha egy törölközőt benedvesítünk és ráterítjük a békapózban fetrengő cicánkra, még az is lehet, hogy hálás lesz érte! A legtöbb esetben elviselik ebben a kánikulában a vizes törölközőt és örülnek a hűsítőnek.

Klíma

A klíma használata nemcsak állatainkra, de ránk is veszélyes lehet, könnyen megfázhatunk tőle. Ugyanúgy cicánk is beteg lehet, tehát azt javasoljuk, hogy a klímát mindig csak mértékkel használjuk, és lehetőleg ügyeljünk arra, hogy a cica ne feküdjön közvetlenül a klíma alá, nehogy huzatot kapjon, ami fülgyulladáshoz vezethet.

Étkezés a nagy melegbenhőség02.jpg

Ne lepődjünk meg, ha cicánk étvágya ebben a nagy melegben eléggé megcsappan, hiszen - ahogy az nálunk is előfordul – kevésbé kívánja az ételt. Ügyeljünk arra, hogy gyakrabban legyen előtte száraz táp. Ha a cica tasakos eledelt eszik, és nem egyszerre kapja meg az adagot, akkor a maradékot tegyük hűtőbe, mert ebben az időben ezek a termékek felbontás után hamar megromlanak. Ügyeljünk arra is, hogyha a cicánk a táljában meghagyta a tasakos ételt, akkor pár óra után inkább dobjuk ki, hiszen ez is hamar romlásnak indul. Ilyenkor inkább adjunk kevesebbet többször!

 

Kijárós macskáink

Azok a cicák, akik kijárnak a házból, tudnak ügyelni magukra és a hűvös, árnyékos helyet fogják keresni, de ilyenkor figyeljünk arra, hogy a cica adott esetben be tudjon jönni a házba hűsölni és biztosítsuk neki kint is a megfelelő vízmennyiséget!

Hőguta

hőség10.jpegA hőguta jelei a cicáknál a hangos, erőteljes zihálás valamint az, hogy folyamatosan keresi a lakás hűvös pontját. Amennyiben ezek a tünetek jelentkeznek, a cicát azonnal csavarjuk be egy bevizezett törölközőbe, vagy meg is fürdethetjük! A lényeg, hogy testhőmérséklete minél hamarabb normalizálódjon! Amennyiben a cica egyéb tüneteket is produkál (pl. hányás, rosszullét, hasmenés) azonnal forduljunk állatorvoshoz!

Vigyázzunk!

Ne hagyjunk cicát az autóban még öt percre sem! Ebben a kánikulában a napon hagyott autók utastere akár 60-70 fokosra is forrósodhat, ezért ne kockáztassuk kedvencünk életét!

Szólj hozzá!

Címkék: állat kánikula


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr416481471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása