HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.02.01. 12:35 Benyeszke

Orsi, az utcai celeb

A Cicatappancs FC vasárnap kapott bejelentést arról, hogy egy barátságos cica kószál napok óta a Teve utcai rendőrpalotánál, az Árpád hídnál. A sors ujja nem túlságosan tapasztalt macskabefogó önkéntesünkre mutatott, hogy próbálja meg érdekszférájába vonni az erősen bagolyra hasonlító cicát.

Tegnap eljött a nagy nap, Ági a bejelentő lánnyal együtt kiment a helyszínre, ahol egy tapasztalt macskamentő várta őket. Mint kiderült, Bagoly Orsi igazi helyi celebcica volt, komoly rajongótáborral. Mindenki ismerte a cicát, mindenki meg akarta már fogni, vagy ismert valakit, aki meg akarta volna fogni. Mindenki tudni akarta mi történik vele, tehát elég komoly tömeg alakult ki, ami viszont jelentősen rontotta a befogás esélyeit. Mivel Orsi okos utcamacska, dörgölőzött és dorombolt de esze ágában se volt hagyni, hogy megfogják, ezért előkerült a befogó csapda. Önkénteseink illatos szardíniakonzervet tettek bele, amit Orsi szaglásra sem méltatott, tekintve, hogy Zugló teljes népessége őt etette az elmúlt napokban.


Mivel a tömeg ekkorra már tekintélyes méretűre duzzadt, önkénteseink kénytelenek voltak a hely szelleméhez méltón „kérem, menjenek hátrébb, nincs itt semmi látnivaló” felkiáltással arrébb tessékelni a kíváncsi népeket. Sajnos Orsi az igen szakszerű intézkedések ellenére sem volt hajlandó egy praclival sem közelebb menni a csapdához, és az akció már 45 perce tartott. Ekkor utolsó reménysugárként jelent meg a helyszínen a Rex Alapítvány egyik önkéntese, aki úgynevezett manuális csapdával huszonhét és fél másodperc alatt befogta Zugló legújabb üdvöskéjét, „tessék, itt a cica” megállapítással. Önkéntesünk az események hatására ekkor már hiperventillált, így ezeket a perceket nem tudta pontosan felidézni. Az ünneplő tömeg ezután a kocsihoz kísérte Orsit és a most már ideiglenes befogadót és tekintélyes adománnyal útnak indították a kisasszonyt.

Bagoly Orsi jelenleg illegalitásban tartózkodik önkéntesünk pofátlanul gyönyörű gardróbjában (gyönyörű cicának gyönyörű gardrób), de a sonka már felkeltette az érdeklődését. Természetesen már most is keressük végleges álomgazdiját.



A Cicatappancs FC ezúton köszöni a hathatós segítséget a Rex Alapítvány önkéntesének, Szabella Mercédesznek, Jákváry Klaudiának, és mindenkinek aki akár csak lélekben is segítette az akciót!
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr314043444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása