HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2011.11.14. 21:50 Benyeszke

Állatorvoshoz megyünk

Tisztában vagyunk vele, hogy a címben szereplő többes szám igen erősen véleményes a macskák részéről, hiszen ők maguktól tutira nem mennének orvoshoz. Szerencsére mi, a felelős gazdik gondoskodunk róla, hogy évente minimum egyszer eljussanak a rendelőbe egy kiadós vizitre. De mikor is kell normális esetben állatorvoshoz vinni a cicát?

Ha szemlátomást egészséges kölyökmacskát veszünk magunkhoz, az első pár napban érdemes látogatást tenni az orvosnál egy általános első vizsgálatra, mely során célszerű leegyeztetni a cica oltási programjának menetét, valamint elvégeztetni a mesterhármast (fültakarítás, féreghajtás, bolhairtás).

Ha egészséges felnőtt cicát fogadunk be, akkor is érdemes a kölyöknél leírtak szerint eljárni, különösen, ha nem vagyunk tisztában a cica előéletével.

Az oltási program befejezése után kedvencünket évente egyszer kell ismétlő oltásra és féreghajtásra vinni, ha egyébként más probléma nincsen. Hiába azonban a relatív hosszú idő két vizit között, sok cica valóságos görög tragédiaként éli meg azt az alkalmat amikor egy szűk dobozban megutaztatják, majd egy általában fehér köpenyt viselő alak benéz a testnyílásaiba. Mivel számos olyan írás született már, ahol a cicákat különböző kategóriákba sorolják az alapján, hogy hogyan viselkednek az orvosnál, mi most úgy döntöttünk, hogy a szenvedő alanyokat kérdezzük, meg milyen benyomásaik vannak az orvosi vizit előtt/közben/után.

Meg kell értenetek, hogy alanyaink nem szívesen fednék fel személyazonosságukat, hiszen maga az interjú is elég stresszes volt, nincs szükségük arra, hogy később személyes fricskákkal is szembesüljenek, amiért bátrak vagy éppen beszariak voltak az adott helyzetben. Így a nem túl frappáns, ámde annál névtelenebb „Cica+szám” jelölést kapták:

A szituáció: állatorvosi vizit előtt/közben/után
A kérdés: Hogy érzed magad, kedves Cica?

Cica 1: Jaj de jó utazunk! Úgy szeretem ezt a kedves kék dobozt. Remélem az a bácsi nem fog megint megszúrni, mert akkor nem kap puszit tőlem. Jaj ők olyan kedves emberek!

Cica 2: Menj anyádba! Mondom menj anyádba! Nem érted meg, hogy MENJ ANYÁDBA?! Na jól van anyukám, most szólok előre, hogy mindenki, akinek köze van ehhez az orvtámadáshoz, rohadtul meg fogja bánni azt is, hogy egyáltalán a világra jött!

Cica 3: Miii? Úristen már megint? De most igazán nem csináltam semmi rosszat. Jó, nem kellett volna ellopni a húst az asztalról, de emiatt még nem kell egyből mészárszékre vinned. Kérlek ne tedd, ígérem, hogy ezentúl én leszek a legjobb cica a bolygón. Légyszi ne, tedd vissza azt a dobozt a szekrény tetejére. Jaj szegény fejem, mindjárt bepisilek.

Cica 4: Nem hiszem el. Mondom nem hiszem el, megint benyaltam. Megfog, magához ölelget, és hirtelen megint ebben a hülye dobozban vagyok. A fene vigye el, legközelebb most már tényleg figyelek! Úristen milyen hülye vagyok...de legközelebb, legközelebb nem vernek át!

Cica 5: Na végre valahára, napok óta nyávogok, hogy magasabbnak érzem a testhőmérsékletemet a normálisnál, és a hasfalam tapintása is kemény! A székletem is túl laza, persze senkinek sem kell tudnia, hogy az a bögre alján maradt tejeskávétól van, de akkor is: laza a székletem! Hát milyen gazdi ez, hogy három napja laza a székletem, és csak ma visz el, hogy helyrehozzanak? Lehet, hogy hánynom is kellett volna, bár azt kicsit túlzásnak éreztem.

Cica 6: ... (Hatos számú alanyunk is lett volna, de ő az állatorvos és vizit szavak hallatán a legtávolabb eső szoba legtávolabbi sarkába transzportálta magát. További sorsa nem ismeretes.)

Eme kis szösszenet egyben bevezetője is annak a cikksorozatnak, amelyben bemutatjuk az általunk ismert legjobb állatorvosokat. Mivel mindannyian Budapesten lakunk, így egyelőre fővárosi rendelőket hozunk nektek, de ha ismertek olyan vidéki állatorvost, aki méltán illik az „Őket szeretjük” rovatunkba, küldjétek el emailben a nevét és az elérhetőségét!


Szólj hozzá!

Címkék: vicces macska állatorvos állatgyógyászat


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr263383400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása