HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.07.30. 19:43 Benyeszke

Doromboló, 7. szám

Telik a nyár, de továbbra is folyamatosan érkeznek hozzánk a fotók és a beszámolók egykori védenceinkről.

Mindenki nagy kedvencéről, a Sziámi Család tagjairól is sok cukibbnál cukibb képet kaptunk mostanában.

XiuXiu (nálunk: Sziromka)

„Xiu Xiu sokat nőtt és mint a fotón is látszik, sokat sötétedett az arcán a lábain és a farkán. (Talán ezért nem ismerünk rá, a szerk.) Csodaszép ifjú hölggyé cseperedett. A személyisége... Nos, rajong a kajáért, csak enne, enne, enne...Kedvence az alutasakos és a főtt csirke, amit minden hétvégén kapnak. Állandóan próbálkozik a tányérunkból való lopkodással is. Mindkét másik lánycicámmal, Lunával és Siouxsie-vel már nagy barátnők, a fiúcicám még nem túl boldog, de már elfogadta a jelenlétét. Imádja, ha a pociját simizzük, ilyenkor hangosan és hosszasan dumál. Azt hiszem a vőlegényemet jöbban kedveli, mint engem, sokkal többször megy hozzá, mint hozzám, ez talán azért lehet, mert a fürdetést meg a féreghajtást én csinálom, és nem ő???:)) Az idegenekkel kicsit félős, de ez azt hiszem normális, azt hiszem. Egyébként velünk alszik, mint a többiek, így az ágyunk néha már egészen zsúfolt de mi így vagyunk boldogok:)))”

XiuXiu_03.jpgXiu Xiu 1,5kg.jpg

Szigfrid

„Szia,
telnek-múlnak a hetek, de van, ami nem változik...a netfüggőség::))) Szigi lassan 3x akkora, mint mikor elhoztuk. Nagyon szép, eleven, és rafinált..:)) Sok örömet okoz nekünk.”

Szigfrid.jpg

Szimba

„Szimbus nagyon, nagyon jól van :) Egész jól kijönnek most már Mayával. Egy igazi rosszcsont, de mi így szeretjük. Sokszor kihúzza Mayánál a gyufát, amit Maya azonnal egy-két pofonnal lerendez, de nagyon sokat játszanak is (a játékról van is egy videó a fb-os oldalamon, őszinte leszek nem tudtam leszedni:P) :) Miután Szimba hozzánk került Maya kapott egy mandula gyulladást, így őt ugye az állatorvoshoz hordtuk. Amint hazaértünk Szimba azonnal dorombolt neki, bújt hozzá, nagyon édes volt, mintha nyugtatgatni szerette volna :) De most már jól van Maya is és minden a régi kerékvágásban megy tovább :) A kicsi iszonyat sokat eszik (hisz ez a dolga), amint reggel megkapják a reggelit gyorsan befalja a sajátját, majd megy "porszívózni" Mayához, amit Maya egész jól tűr :).
Nagyon bújós kis "dög", sokat "beszél" és most már kezd kinyílni a csipája, mert mikor fegyelmezés van szó szerint vissza"szól" :) Mindenki nagy kedvence, többen győzködtek már, hogy adjam oda, de Szimbus marad!!!!!!!!!!!!!!!! :). Pár nap alatt már kialakult benne, hogy az "igazi" gazdi én vagyok neki, Maya inkább a páromhoz húz, így mindenkinek van egy "csemetéje" :). Imádja a labdákat, a wcpapír tekercs belsejét és igazi doboz mániás lett :) Minden ami papírdoboz azt azonnal meg kell mászni, bele kell bújni stb :). Ja, igazi segítség a konyhába... lábam között ücsörög, ha bármit szeletelek, darabolok a konyhába és nagyon ügyesen figyel, hogy mi történik, néha még bele is szól.  Ha netán lepottyanna valami finom falat, az azonnal a pocakba kerül... (kivéve a nyers hús, azt nem kap!).
Jót tett érkezése a Mayának is, mert azóta sokkal szocializáltabb lett, nem bújik el az érkező vendégek elől, sőt :). Szimbus azonnal mindenkit levesz a lábáról... illedelmesen köszön bárki jön... majd egy pici monológba kezd háton fekve a földön és mindenkitől próbál kunyerálni egy kis kaját, mert ugye a száraztáp az nem annyira finom, mint a nedves kaják, vagy amit épp mi eszünk (legyen az akár zöldség, gyümölcs:).
Ha elfárad a nagy játékban, akkor eleinte felkéretőzött az ölembe és hangos dorombolás közepette elaludt :) Erről kezd (sajnos) leszokni... de ha esetleg eldőlök a kanapén azonnal odabújik :) IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!:)
No, akkor csatolok egy-két képet... sajna nem a legjobb minőségűek, de szerintem a képek is magukért beszélnek :).”

Szimbus és tesója, Maya.jpgSzimba.jpg

Margit és Malvin

Margit, aki egyébként fiú nem a sziámi család tagja, de lehetetlen nem együtt tárgyalni a kis cirmos Malvinnal, minden Cicatappancsos cica címzetes keresztapjával, hiszen elválaszthatatlanok.

„Még mindig kétszeres szorzó van a két cica mérete között, de a küzdelem már teljesen kiegyenlített. Legalább annyiszor kergeti meg Malvin Margitot, mint fordítva. Mostanra megnyugodtam, hogy Malvin is meggyógyult, és meg is fog nőni egyszer csak.”

MargitMalvin_02.jpgMargitMalvin_01.jpg

Szófia hercegnő

„Túl van az ivartalanításon, szépen helyreállt a gyomra, összebarátkozott a többi cicával, és elég rossz dolga van:):)
Lujzi megtanította lopni, Tibi az ablakban ülni, Soma koldulni, ja és néha pofátlan is, de ezt már teljesen egyedül tanulta "

Szofi.jpg

A sziámi családon kívül természetesen még sok cicáról küldtek képet a gazdik. Külön öröm nekünk, ha egy hónapokkal ezelőtt örökbeadott védencünkről kapunk fotót és látjuk, hogy mekkorára nőttek az eltelt idő alatt.

Merlin

Merling_01.jpgMerlin_02.jpg


Xanax

„Azóta is nagyon eleven cica, és imád a teraszon sütkérezni, bár ezt a nagy
meleget látszólag már Őt is nagyon megviseli.”

Xanax_01.jpgXanax_03.JPG

Vinny (nálunk: Hármaska)

„Kedves Cicatappancs!
Gondoltuk küldünk néhány képet Vinnyről (Hármaska), aki már nem is olyan aprócska mint 2,5 hónappal ezelőtt. :)”

Vinnie01.jpgVinny03.jpg

BéBé

„Semmi nagyobb változás nem történt BéBével kapcsolatban, bár úgy érzem, az apró lépések a legnagyobb sikereink. Mára reggeltől estig kint van, játszik, kíváncsiskodik, közel jön hozzám, és ha megyek a lakásban, már nem szalad el előlem, inkább jön utánam, hogy hova megyek, mit csinálhatok. Minden érdekli, kezdve a növényektől, a kábeleken át a lakás összes textiljéig. Szeret játszani küldök egy fényképet, végre rajtakaptam, hogy a kedvenc párnáján a kedvenc játékával heverészik. Egyre közvetlenebb, játékosabb. Már evett a kezemből ami nagy szó, de a simogatást még hagyom későbbre.
És akkor a fénykép, hogy lásd valóban jól érzi magát”

“Biztos emlékeztek még BéBére, akinek kalandos élete kezdődött nálam. Csak, hogy megnyugtassak Mindenkit, egyre jobban érzi magát, játszik, bár még bátortalan... leginkább a fényképezőgép látványától ijed meg :) üdvözletét küldi Mindenkinek, elsősorban Klaudiának :)”

BB_1.jpgBB2.jpg

Pizsi, a kisoroszlán

„Pizsi - a bébiszitter, anyukám segítségével - szerencsésen átvészelte azt a három hetet, amíg nem voltunk itthon. Mielőtt elutaztunk, megkapta a második adag oltásait is. Ehhez azért fűzött egy-két megjegyzést a doktor bácsinál...de egyébként jól viselte.
Naponta minimum 8 alkalommal eszik, mégis olyan soványka, mintha éheztetnénk... :-( Egész nap rohangászik, mindenre felmászik, mindennel játszik, rosszalkodik, aztán nyávog ha valahonnan ki kell szabadítanunk. Úgy látom, hogy arra edz, hogy megmássza a kertünkben lévő 30 méteres fenyőfát, ennek már többször is nekifutott. A nagyobb cicánkkal Foch Marsall-lal jó haverok lettek, egész nap együtt lógnak. Kedvenc játékuk a "fojtogatós", ami a fotón is látható. A játék lényege, hogy felváltva fojtogatják egymást, amíg a másik nem szól, hogy elég. Ezt órákig szokták játszani. "Egérfogós"-t is szoktak játszani, -lásd a fotón - Pizsi bebújik a lyukba, majd előjön, és erre Foch Marsall levadássza, mintha Pizsi lenne az egér. 
Még egy fotót csatolok, ezen Pizsi épp sikeresen visz be Foch Marsallnak egy jobbhorgot bokszolás közben.”

Pizsi, a kisoroszlán.jpgPizsi vadászik.jpg

Sushi és Sayang

Sayang és Sushi - Első közös alvás.jpgSushi_01.jpg

Hanga

Hanga.jpg

Hanna, aki már Kókusz

„Sziasztok!
Nem tudtam melyikőtöknek írjak, úgyhogy mindketten megkapjátok :)
Küldtem elérhetőséget az albumhoz, amibe töltögetek fel képet Hannáról. Egyelőre szinte csak alvós képem van róla, mivel lehetetlen azon kívül elkapni :D Igazi kis minivadász, egy bandita, ha ébren van, akkor lehetetlenség követni a géppel :)
Nagyon jól viselte az utat Prágáig, végig az ölemben aludt és csak pózt váltani kelt fel. Itthon szépen meglepett, hogy ő bizony simán tudja mire való az alom és neki nem kell ám mutogatni :) 
Elmentünk a helyi állatorvoshoz, aki mondta, hogy egy darabig 2hetente vissza kell járnunk kontrollra, mivel nem biztos még benne, hogy csak kis termetű vagy valamilyen rendellenesség miatt ilyen apró, úgyhogy biztos ami biztos most egy speckó tápot kell neki vennem, ami plusz energiatartalmú, ill. kifejezetten kistermetű törpéknek van a gyorsabb fejlődés érdekében, ill. 2hetente vizsgálják. Nagyon vicces volt látni a mérlegelést, kemény 600grammot nyomott a kis bendős :)
Kókusz a legszociálisabb kismacsek, akit valaha láttam, eddig akárki meglátogatott, ő nem rohant sehová, sőt, kiharcolta a simit az idegenektől is, dorombolt nekik, még egy kutyás barátnőmet is levette a lábáról :)
Nyilván fölöslegesen kidobtam egy rakást pénzt játékokra, miközben a legnagyobb ellenségek az újságpapír darabok, lelógó sálak és a mozgó lábujjak. Az egyetlen hasznos befektetés a műegér volt, amit minden áldott nap ki kell nyírni (órákig fárasztva). 
Nagyon megszerettük egymást, annyira örülök neki, hogy elhoztam Tőletek, hogy nem tudjátok elképzelni, óriási fazon :)
További jókat!
Köszönöm a kis szőrmókot :)”

Hanna in bed 1.jpgHanna after the trip2.jpg

Hugó/Marvin

‎‎

Hugó-Marvin.jpg

Bikfic

Bikfic jó kiscicához méltóan igazi profi az alvásban, ahogy a mellékelt képeken is látszik!

Bikfic 3.jpgBikfic 2.jpg

Gréti

"Sziasztok Cicások!
Szeretném megköszönni a munkátok és szeretném újra megköszönni, hogy megmentettétek nekem ezt a kis pokolfajzatot! Két hete hoztam el, a keresztségben a Gréti nevet kapta Tőletek, de nem sokára Csipesz lett, mert a lakásban bárhova fel tudja magát csipeszelni (függöny, kanapé hátulja, rattan székek támlája...)
A mellékelt képen épp délutáni rosszalkodás utáni alvás van, természetesen a 3 személyes kanapé közepén, ami egyébként a kiválasztott ágyacskája is.
A másik képen Matyinál feszegeti a húrt, mert mindig abból a tányérból akar enni, mint a nagy, hiába terítek a lakás 2 végébe... De most már talán lassan elfogadja a kis jövevényt, Csipesz pedig megérti, hogy nem rabolunk rá másokra sutyiban hátulról! :)
Megkérhetnélet Titeket arra, hogy továbbítsátok levelem Strasser Briginek, aki a kis krampusz idegi mamija volt? Köszönöm Neki is, hogy vigyázott erre barátságos, kiegyensúlyozott kis doromboló gépre, és üzenem, hogy már le tudja mosni a pofácskájára ragadt szaftot és nem fülig ragacs :)
...és semmi Audrey Hepburn-ködés nincs, krampuszkodás, az van!!!! (Na jó, legfeljebb, ha álmos a kisasszony.)”

Gréti és a nagytesó.jpg

Ginger

"Nehéz ugyan fotózni, mert napi 20 órán át cikázik , mint a villám. Nagyon jól érzik magukat Rozikával, sokat játszanak, mégha Rozikának nincs is mindig kedve hozzá akkor is Mina kiprovokál egy kis ugrándozást. Eddig vízszintesen hódította meg a lakást, de most kezdte bejárni függőlegesen is. Végtelenül mozgékony.
Köszönöm , hogy összehozott minket !"

Ginger.jpg

Marcipán

255388_4457930252766_853964833_n.jpg

Gigi

„Gigi jól van, teljesen egészséges, múlt pénteken megkapta az első oltását. A fülével sincs már baj.Nagyon bátor és kíváncsi cica, az állatorvos is megdícsérte, mert két kis nyikkanással viselte a vizsgálatot, oltást, fültisztítást, hőmérőzést. A kertbe még nem engedtük ki.Teljesen szobatiszta. Macskautáló édesapámat is levette a lábáról a szófogadásával, világosan érti, hogy "nem szabad". Emellett játszik, ugrál, hancúrozik egész nap, az étvágyánál csak az alvókája jobb.

Nagyon hálás lehet nektek, hogy segítettetek neki kijutni a bajból. Mi nagyon örülünk neki :)

Frederic

„Tegnap elhoztuk Fredericet (akit eredeti nevéből is megtartva valamennyit, Fricinek kereszteltünk). Nagyon bátran viselte az utazást, összesen négyszer nyávogott, pedig Újpesthez képest Budajenő nem a szomszédban van. Habár Klaudia azt tanácsolta h a maradék fülatka miatt ne engedjem a cicánk közelébe, ez igen nehezen lett vona megoldható, így elkezdték a barátkozást és némi fújás és morgás után nagyokat rohangáltak és birkóztak a házban. A kertbe nem engedtem ki őket már tegnap este, és ma reggel sem, nemcsak az eső, hanem az új hely miatt sem, várok még ezzel pár napot, szokja csak meg a benti teret és minket, aztán felfedezhetjük együtt a kertet is. Éjszaka minimális kis sírást hallottam, de ezt leszámítva minden rendben volt, reggel jó étvággyal reggelizett, aztán dorombolt is egy kicsit. Nagyon aranyos és szép, a régebben nálunk lévő cicánkhoz képest kifejezetten csendes kismacska, hamar a szívünkbe lopta magát.”

Köszönjük szépen!"

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr614687269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása