HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2011.11.25. 09:10 Benyeszke

Freddie Mercury és a cicák

Épp tegnap volt 20. kerek esztendeje annak, hogy a világ elveszítette a valaha élt egyik leginspirálóbb, legtehetségesebb és legsikeresebb énekesét: Freddie Mercuryt. Bár sok minden elmondható róla, hogy homoszexuális volt, hogy felelőtlen életmódot folytatott, hogy a szex és a drogok rabja volt, mégis van a személyiségének egy olyan szerethető oldala, amit az egyszeri rajongó talán nem is ismer. Mégpedig az, hogy hatalmas macskarajongó volt, és a cicák nagyon különleges szerepet töltöttek be az életében. Semmi nem volt, amit ne tett volna meg értük. Élete során mindig volt körülötte macska, méghozzá nem is kevés. Fogadjátok szeretettel hát a róla és a cicáiról szóló posztot, ami az én szívemnek különösen kedves.

Egyes források 7, más lapok 9 cicáról számolnak be, akik együtt éltek Freddie-vel kensingtoni házában. Az összes cicája a londoni házában élt, annak ellenére, hogy volt lakása New Yorkban és Németországban is, ahol meglehetősen sok időt töltött, de mindig azt hangoztatta, hogy az az igazi otthona, ahol a cicái vannak.

Ha turnézott, rendszeresen telefonált Londonba, hogy a macskáival beszélgethessen. Ilyenkor Freddie korábbi barátnője (és élete egyetlen komoly hölgy partnere), Mary Austin feladata volt, hogy a cicákat „telefonra tegye”, hogy hallják gazdájuk hangját. Senkinek eszébe sem jutott megkérdőjelezni ennek a tevékenységnek a létjogosultságát, mivel Freddie rendkívül különös fontosságot tulajdonított annak, hogy a turnék során is tarthassa a kapcsolatot imádott cicáival. Freddie cicái nagyrészt utcáról, menhelyről vagy kisállatkereskedések kirakatából kerültek hozzá, és persze néhányukat ajándékba kapta. Így került hozzá az is, akit egy szeretője adott neki ajándékba. A cicát természetesen megtartotta, miután a kapcsolat megszakadt, majd kiadta első szólóalbumát, a Mr. Bad Guy-t, amit szeretett macskáinak, valamint a világ cicarajongóinak dedikált. Freddie-nél minden cicának saját karácsonyi ajándéka volt.

Hihetetlenül sok időt töltött a macskáival, ha otthon volt, egész nap egy ágyban aludt velük, gyakorlatilag ember nem volt az énekes körül, akinek annyi figyelmet szentelt volna élete során, mint kis bársonytalpú védenceinek.   Kedvencének, Delilah-nak egy dalt is írt a nagysikerű Innuendo albumra. Freddie hálószobájába soha, senki nem léphetett be engedély nélkül, de a cicák mindig szívesen látott vendégek voltak az ágyában.
Bemutatkoznak a Mercury-cicák!

Oscar: Oscar egy gyönyörű, vörös-fehér kandúr volt, aki Freddie egyik szeretőjével érkezett az énekes életébe. Megjelenését követően azonnal a törzs pátriárkája lett, de nem viselte túl jól az új jövevényeket, így egy szép napon átköltözött a Garden Lodge falának túloldalára, ahol új életet kezdett.

Tiffany, a kék jegyű himalája Mary Austin ajándéka volt Freddie-nek. Ő és Lily volt az a két cica, akik nem menhelyről vagy utcáról kerültek hozzá. Freddie mélységesen elítélte a tenyésztést, és külön szívügyének tartotta Tiffany cica egészségét, akinek sajnos épp a túltenyésztés következtében számos létfontosságú szerve károsodott. Freddie odaadóan gondozta őt, hogy minél tovább meg tudja óvni egészségét.

Delilah: Ez a trikolor nőstény cica volt Freddie abszolút kedvence, akinek bérelt és megzavarhatatlan helye volt a szennyestartóban, miután Freddie felfedezte, hogy a cica itt pihen a legszívesebben. Mercury halálos ágyán is vele volt, 18:30-kor még végigsimította Delilah bundáját, 18:48 perckor pedig örökre eltávozott az élők sorából.

delilah.jpg

goliath.jpg

Goliath: Ez a fekete cicus Delilah-val együtt érkezett. A várakozásokkal ellentétben Freddie semmiképpen nem szerette volna Delilah „párját” Sámsonnak keresztelni, és csak azért is a Góliát nevet adta neki, ami már csak azért is vált később vicc tárgyává, mert a kérdéses cica kimondottan kisnövésű, bolyhos, visszafogott és csupa bűbáj teremtés volt.

Miko, a teknőctarka kislány a Freddie-t Japánba szólító bevásárlóroham után érkezett a házhoz, és az út ihletésében keresztelték Miko-nak.

fredmiko.jpg

fredromeo.jpg

Romeot Freddie szeretője, Jim Hutton találta útban hazafelé, és nagyon félt, hogy mit fog szólni szerelme még egy újabb jövevényhez. Freddie-t azonban első pillanatban elvarázsolta ez a kis fehér-cirmos fiúcska, akit Romeonak keresztelt, a névadást indoka nem ismeretes.

lily.jpgA fehér alapon fekete-tarka mintás cica érkezett utolsóként a kensingtoni macskarezidenciába. Mintázatában Freddie a liliom szétnyíló szirmait vélte felfedezni, innen kapta a cicus a Lily nevet.

Akiknek eddig szimpatikus volt a Királynő frontembere, annak talán a cikk elolvasása után méginkább belopja majd magát a szívébe. Freddie mindamellett, hogy nem tudott az utcán hagyni egy autó alatt rettegő kis cirmost sem, rendszeresen adakozott menhelyek számára, sőt, az egyik londoni cicamenhely teljes felépítését ő finanszírozta. Egy ízben még az is kiszaladt a száján, hogy soha egy centet sem fog hagyni ember fiára sem, és minden megkeresett fontot teljes egészében a cicák örökölnek halála után, akiktől élete során a legtöbb, legtisztább szeretetet kapta.


Szólj hozzá!

Címkék: macska évforduló híres ember


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr263410217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása