HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.02.21. 17:43 Benyeszke

Doromboló, 1. szám

A Cicatappancs FC októberi megalakulása óta rengeteg cicának segítettünk új otthonra találni. A boldog gazdik rendszeresen küldenek nekünk képeket, videókat, rövid beszámolókat az örökbefogadott apátlan-anyátlan kis árvákról, így úgy döntöttünk, mostantól kezdve csokorba rendezve osztjuk meg ezeket veletek, Doromboló rovatunk rendszeresen fog jelentkezni.

Orsi/Ziva

Mindenki kedvenc celebcicája kisebb megpróbáltatások után végül egyik állandó tagunknál talált új otthonra. Ennek mi különösen örülünk, mert így egy nap sem telik el Orsi nélkül, igaz már Ziva különleges ügynök a becsületes neve. Játszani, kommandózni és bagolykodni már kiválóan tud, és kiderült az is, hogy a kisasszony rendkívül kényes ízlésű, már-már finnyás. Kedvence a sült krumpli, a sonkára rá se néz.

 Little Boy/Billy

Ez a piciség az első mentésünk „áldozata” volt, a mamájával és a testvéreivel együtt a befogás után Székesfehérvárra került és ott cseperedett „übercuki” kisfiúvá. Ma már igazi herceg, borostyánszemű dalia, aki természetesen bűnrossz, bár ezt ugye csak a gazdik elmondása alapján tudjuk és egy szavukat sem hisszük. Új neve Billy.

Nózi/Mirtill

A „világ legvadabb macskája” Üllőről került egyik ideiglenes befogadónkhoz a testvérével Tigrinccsel együtt, február elején. Politikailag korretkül fogalmazva Nózi nem volt kooperatív, az első napokban még enni sem volt hajlandó. Később a többi cica hatására oldódott egy kicsit, de emberekkel továbbra sem akart kommunikálni, ideiglenesétől napi rendszerességgel kaptunk olyan híreket, hogy „megint a sütő mögött van”, „tudom, hogy él, mert elfogyott a kaja”. Mindezek ismeretében több hónapig tartó szocializálásra készültünk fel, mígnem egy kedves lány levelet írt nekünk, hogy ő Nózit akarja és csakis őt. A szemünk egyre inkább kerekedett, főleg amikor kiderült, hogy a lány a teljes történet és aktuális állapot ismeretében is kitart Nózi mellett. Az örökbeadás után fel voltunk készülve arra, hogy pár nap múlva Nózi újra nálunk landol, de nem így történt. Judit, maga a Macskasuttogó, rekord idő alatt varázsolt majdnem kanapécicát Nóziból, aki most már Mirtill.

"A nevén sokat gondolkodtunk, először a Xéna (a harcos hercegnő) tűnt a leginkább hozzáillőnek, de olyan kis bájos pofija van, hogy Mirtill-re módosítottuk, szerdán meg is tartjuk a névadót."

Pici Pearl

Pici Pearl a legtipikusabb esete annak, hogy hogyan lehet egy teljesen esélytelen félszemű cirmos cicából mindenki kedvencét varázsolni. Pearl jött, látott, levelet írt és néhány nap alatt gazdira talált.

„Ez a nagy "étvágytalanság" csak az első napnak szólt :) Így egy hét után már nagyon kis vadóc lett :D A szeme miatt vakus, jó minőségű képet nem lehet csinálni. Kapott csengős nyakörvet is, így nem nagyon tud már bújócskázni mint az első napokban, meg a játékai is csilingelnek szóval egész nap "zenél" nekünk”

Jázmin

Világszépe hercegkisasszony már gazdijelölttel rendelkezett amikor hozzánk került, így alig egy hetet töltött ideiglenes helyén, de szerencséjére trikolor-imádó átmeneti mamija a néhány nap alatt is megfelelő módon kényeztette. ‎

"Nagyon kis ügyes ám, először nagyon félénk volt a dokinál,de határozottan felbátorodott:D Amúgy igazi ganaj, mert olyan kis szerényke hercegnőnek néz ki aztán mikor azt hiszi,h nem látja senki akkor kibontakozik ám :D:D:D Igazi profi bunyós !Ő a taktikai okos játékos Manófalvi meg az erőgép aki agyatlanul neki szalad a falnak,de azt hiszem így egészítik ki egymást!!! A lényeg, hogy minden rendben:D:D:D"

Gombóc/Nyuszi

Gombóc cicánkat még decemberben adtunk örökbe egy kedves családnak, ahol kapott játszótársat is. A különlegesen szép cirmos bundája miatt új gazdái a Nyuszi nevet adták neki.

„Kedves Julianna!

Szeretettel küldünk néhány képet a cicákról! Nyuszi nagyon jól érzi magát, teljesen megszelídült, olyannyira, hogy szinte jobban ragaszkodik már hozzánk mint a Micike. Márciusban sor kerül a műtétre is, de természetesen küldjük majd az orvosi igazolást is!

Üdvözlettel: Éva, Botond, Mici és Nyuszi”

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló napló örökbefogadás


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr424159348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása