HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.03.19. 22:51 Benyeszke

Doromboló, 2. szám

Az elmúlt hetekben számos gazdis beszámolót kaptunk örökbeadott kis védenceinkről, így máris jelentkezik a Doromboló következő száma!

Merlin (Dragomír)

Hála az égnek minden rendben van vele, szerencsére a műtét után gyorsan összeszedte magát és nem is hányt. Ébredés után tántorgott egy sort a szobában, utána felkönyörögte magát az ágyra, mert szegényke ugrani még nem tudott, és ott megint elaludt. Reggelig nem is moccant, utána viszont ugyanolyan élénk és játékos volt, mint mindig. :) Jókedvű, virgonc, az étvágya is rendben van, szóval úgy néz ki, hamar túltette magát az operáción. :)

Merlin cica a radiátor tetején éberen figyeli az eseményeket, immár ivartalanítva.

Bella

Bella jól érzi magát, a szerelem Szilveszterrel tartósnak bizonyult, nem tudom, írtam-e akkor, hogy már első nap együtt aludtak, és aztán Bella sokáig mindig Szilveszter hátán aludt - mostanra már ehhez azért talán túl nagy lett. De nagyon szeretik egymást, igénylik egymás társaságát, cirmognak egymásnak, nagyon társasági lényecskék. És nagyon egyformán viselkednek. : ))) Gondolom, ez attól van, hogy állandóan együtt vannak. Minden jót kívánok és köszönjük szépen Bellát! 

Bella mamáját Kondé Gaba mentette egy nagyon veszélyes kamionrakodó rámpa alól.

A későbbi Míra cicamama éppen megszülte a kölykeit, és bemenekítette egy betonelembe, amikor észrevették. Egyik kicsi a füvön élettelenül feküdt. Ám megmozdult, és így visszakerülhetett az anyjához. A kicsiket Székesfehérváron vállalta Rideg Edina ideiglenes befogadó. A picikért már pár napos korukban harcoltak a gazdijelöltek. Vida Nóra már egyszer jelentkezett egy cirmos kislányért, akit viszont testvérével együtt másnak adtunk örökbe. Így hozzá 7-8 hét várakozás után érkezett meg a pici cirmos kislány, amelyik mára megtermett cica lett. A fotókon a pótanyukájával, ma már barátjával szundikál.

Beni

Beni nagyon szeretne a kutyával barátkozni, dörgölőzik hozzá, játszana vele, de a kutya tartja a 3 lépés távolságot. Nem értem, hogy miért, mert eddig nagyon szerette a cicákat. Beni nagyon jól érzi magát nálunk, már teljesen belakta magát a lakásba... Nem egy bújós cica (amit nagyon sajnálok), de vannak pillanatok (főleg reggel és este), amikor odajön hozzánk és hízeleg, de ez 1-2 perc múlva elmúlik és megint egy öntörvényű cica lesz belőle. Nagyon sokat játszik és alszik, néha azt gondolom, hogy nem is cica, hanem mormota. A kiszoktatás nehezen megy, mert ha kimegy, akkor vagy neki iramodik és nem hallgat a szép szóra (mi meg félünk, nehogy elmenjen) vagy megijed vmitől és egyből iszkol vissza. Remélhetőleg, hogy hamarosan már jön a jó idő és mi is többet leszünk kint, hátha könnyebb lesz neki is megszoknia. Márciusban megyünk vidékre négy napra és így visszük őt is magunkkal.... hát kíváncsi leszek, hogy fog viselkedni:-D Beni már megkapta a szükséges oltásokat és a jövő hónapban fogjuk vinni ivartalanításra.

Marcipán

Kedves Tappancsok, Marcipán tegnap megszűnt kandúrnak lenni. A műtét mindenféle probléma nélkül zajlott... a ma készült képen éppen úgy tesz, mint aki még a tegnapi megpróbáltatásokat heveri ki... azaz ebéd után lustálkodik :) Amióta nálunk van a duplájára nőtt. Hihetetlenül eleven cica, a lakás legmagasabb pontjait is megmássza. Kedvenc lustálkodóhelye a szekrény tetején lévő bőrönd, minket meg persze mindig a szívbaj kerülget, hogy mikor estik le, de persze neki esze ágában sincs :)

Mirtill (Nózi1)

Csatolom a legújabb képeket Mirtillről, délután sziesztázott a családdal. Tegnap megkapta az ismétlő oltásait is, dokibácsi el se hitte, hogy ez ugyanaz a cica. Simán ki lehetett venni a hordozóból, még csak nem is morgott, nagyon rendesen viselkedett. Pár hét múlva visszük ivartalaníttatni is, addigra reméljük még bátorodik és magától fedezi fel már a lakást. 

Jázmin

A két ifjú hölgy ma átesett az ivartalanítás kellemetlen műtétjén. Végig izgultam,szerintem én piszok gáz vagyok. Minden bajom volt. Végig ott álltam a műtőben,nehogy lemaradjak valamiről. Jázmin most megint nem szeret,nagy ívben kerül,de szerintem még kicsit kába. Amúgy ügyesek voltak,nem volt hiszti semmi. :)) Hogy mekkora szeretet-barátság van köztük,folyamatosan egymást keresik-nézik. Manófalvi előbb magához tért, ő lett műtve előbb és őrizte Jázmint,aki még a hordozóban volt kábán.

Mr.Darcy és Luna

A kisbagolyommal és kedvenc tesójával minden a legnagyobb rendben! Mr. Darcy már át is esett az ivartalanításon,amit hősként viselt, Luncsikával pedig gyúrunk a 3kg-ra,hogy ne legyünk túl picik a műtéthez. :) Imádják egymást és még a birkózás közben is odafigyelnek arra,hogy ne durvuljon el a helyzet. Sokat tanultak egymástól, Luna sokkal nyitottabb lett, és már azt is tudja,hogy nem kell egyből menekülni,ha ember lép a lakásba. Darcy pedig már nem trappol nap 24ben a lakásban. :) Most éppen süttetik a hasukat és élvezik,hogy már jó idő van.

Candy

Kedves Cicatappancs! Candy cica beköltözött az este hozzánk. Eléggé meg volt illetődve a másik két macskámtól, de az éjjelt anyukámmal töltötte, aki azt mondta, hogy lett egy kis unokája :). Reggel szépen evett, de még nagyon félőske, szeret az ágy alatt lenni, ott biztonságban érzi magát. Azért sikerült egy kicsit játszanom is vele, persze szigorúan az ágy alatt. Mikor nem vagyunk a közelben akkor felfedező útra indul. A másik lány cicám közömbösen, mint egy úrinő nem foglalkozik Candy-vel. A fiú cicám eléggé féltékeny, de remélem hamarosan elfogadja. A cica egyenlőre lakásban marad míg jobban nem bízik bennünk, utána megpróbáljuk megszerettetni a kutyákkal, és Candy cica új neve Porcelán(Porci). Küldök egy tegnap esti képet is az anyukámmal (a képek készítése egyenlőre lassan halad, mivel Porcelán cica nem szeret pózolni :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr364327102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása