HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2012.05.29. 22:31 Benyeszke

Doromboló, 5. szám

Az elmúlt héten olyan sok szívmelengető beszámolót kaptunk kis védenceinkről, hogy úgy gondoltuk, érdemes egy pünkösdi különszámban erről beszámolni Nektek!

Tipli Rose

Tipliről rövid beszámolót, de annál több képet kaptunk új Gazdijától:

“Íme, Tipli cica, avagy Tipli-Rose beilleszkedése új otthonában :DDD BOLDOG MACS! Köszöni!”

Nehezen sikerült a cukibbnál cukibb képek közül egyet kiválasztani, így arra jutottunk, hogy megmutatjuk Nektek a többi kép elérési útvonalát is:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2135507643838.59391.1730509002&type=1

Most pedig jöjjön a “Tipli alusz…” című kép:

Shadow (ex-Szirup)

“I took him to the vet on sunday already (at school) & he was cleared there to be healthy & fine as well. I only found one flea dirt on him after talking to Bianca.

Yesterday I treated him with Stronghold (after consultation with my vet at school) even if he was treated before. It takes both fleas, lice, roundworms & flatworms which I think is better since he needed to be treated for the worms as well :)

He’s eating several times a day, huge appetite and this night he actually slept with us in the bedroom together with Leo :) He even slept in the bed with Chris. They are getting along just fine all of them.

The dog have taken the responsibility of being Shadow's personal shower :P

We will go to the vet again on either Friday or Monday for the first vaccination.”

“Vasárnap rögtön elvittük őt az állatorvoshoz, aki szintén egészségesnek nyilvánította Shadow-t. Csak egy bolhapiszkot találtam rajta azok után, hogy Bianca-val beszéltem. Tegnap az állatorvossal történt egyeztetést követően – annak ellenére, hogy korábban már kapott - lekezeltem Strongholddal. Ez jó bolhák, kullancsok és férgek ellen is, így szerintem ez a szer jobb, mint a többi, mivel úgyis kellene féreghajtót is adni neki. J

Shadow többször is eszik egy nap, hatalmas az étvágya, és ma este velünk aludt a hálószobában Leoval együtt. J Még Cris-szel is aludt az ágyban. Nagyon jól kijönnek egymással.

A kutyánk úgy döntött, hogy felvállalja Shadow személyi zuhanyának szerepét. :-P

Pénteken vagy hétfőn újra elmegyünk az állatorvoshoz az első oltásokért.”

XiuXiu (ex Sziromka)

„Here's a little update. Xiu Xiu is doing well, she's eating, playing and was not afraid at all when I opened the carrier. The first thing she did was to explore her new room. She misses her siblings and Szofia I think, she meows a lot when I leave the room.
I gave her an evening bath, but she did not like that very much so it was a very short one. I will give her a bath this evening as well, just to make sure all the flea dirt is gone. Haven't seen more adult fleas on her.

I'm sending you some pics of her :)

Will keep you updated :)”

„Íme a friss hírek. Susu jól van, eszik, játszik, és egyáltalán nem volt megijedve, mikro kinyitottam a hordozó ajtaját. Az első dolga az új szobájának felfedezése volt. Úgy gondolom, hogy hiányolja a kistestvéreit és Szófiát, mivel sokat nyávog, mikor elhagyom a szobát. A biztonság kedvéért ma este meg is fogom fürdetni, hogy biztosan az összes bolhakaki eltávolításra kerüljön. Azóta nem láttam rajta több felnőtt bolhát.

Küldök néhány képet róla! :)”

Ígéretéhez híven Susu Gazdija küldött is még képet és beszámolót is kiskedvencéről:

„I just have to send you this picture. She was not happy with me giving her a bath, here she is complaining a lot:D

I'm taking her to the vet tomorrow to vaccinate her. Otherwise nothing is new here, she is eating well and playing a lot.”

„Egyszerűen muszáj elküldenem neked ezt a képet. Nem örült nekem túlságosan, mikor megfürdettem, íme, ahogy állandóan panaszkodik! :D

Holnap elviszem az orvoshoz az oltások miatt. Egyébként semmi újdonság, rendesen eszik és sokat játszik.”

Susu fürdőben készült képével inkább nem sokkolunk újra Benneteket :), jöjjön inkább az óriási és világítószemű macskusz:

Pizsi

„Pizsi kitűnően van, már nőtt is egy picit. Pár napja volt egy rövid ideig tartó kis hasmenése, de ez mostanra elmúlt. Rizzsel és kicsi darab répákkal együtt főtt darált húst adok neki legtöbbször. Ennek a levesét is szívesen megeszi. A reszelt sajtot is szereti, de a legjobb étvággyal a Whiskas junior alutasakos eledelt eszi. A száraz macskaeledel nem nagyon jön be neki, hozzá sem nyúl.

A cica egyre élénkebb, ma reggel már az őt szaglászó kutyánkat is enyhén meglegyintette a praclijával. Rendkívül kedves természetű, finoman játszik mindennel. Nem nagyon vadul.

Nagyon jól tájékozódik, amikor csak lehet kiengedjük a "kuckójából" a lakásba, és ilyenkor is bárhonnan visszatalál a helyére, ha pl. a cicavécére kell mennie. A popsija körül a hosszú szőröket egy kicsit lenyirbáltam, mert azokat nehezebben tudja magának letisztogatni. Egyébként próbál ő is mosakodni, de még elég ügyetlen.

Kb. egy hét múlva tervezzük beadatni az első oltását, ha addig minden rendben megy.

Még jelenkezünk hírekkel és fotókkal!”


Walter

„I’m sending you some pictures of Walter in his new home, he is becoming much more relaxed and playful. He is a very curious cat, exploring every corner :) he likes to be close to us and follows us everywhere but he still don't like being petted, so we are giving him the time that he needs to get used to it.”

„Küldök nektek Walterről néhány, az új otthonában készült képet, aki egyre inkább kiegyensúlyozott és játékos már. Nagyon kíváncsi macska, minden sarkot fel kell fedeznie! :) Szeret hozzánk közel lenni, ezért mindenhová követ minket, de továbbra sem szereti a cirógatást, így megadjuk neki azt az időt, amire szüksége van ahhoz, hogy hozzánk szokhasson.”

Lili (ex-Hatoska)

„Úgy véltük megérett az idő újabb helyzetjelentésre Liliről azaz Hatoskáról. Nagyon szép képek készültek róla, tagadhatatlanul megvan benne még a modell gén. Nagyon sokat nőtt, a termetével együtt a benne lakó rosszaság is. Rengeteget harcol, kommandózik, csak a megtámadott dolgok méretei nőttek meg, (már a játék egér nem elég csak emberre megy :). Mindenben nagyon ügyes, az egész család kedvence, rendszeresen fogad elbűvölt és csoportosan érkező látogatókat akik már inkább miatta jönnek mint miattunk. Megkapta mindkét, a sima és az ismétlő oltását is, és kiűztünk belőle minden nem oda való lényt, de az állatorvos csak cápának hívja őt. A képek amiket küldök mind nagyon kedves ártalmatlan macska látszatát keltik, de ez nem a valós énje :D Mindenesetre a maradék 10%-ban amikor így viselkedik mint ahogy látható minket is levesz a lábunkról (és elfelejtjük neki a sok megrágott cipőt, vezetéket).”

 

Szimba

„Szerencsésen haza értünk :) Volt egy kis hiszti az autóban, de megfogadtam a tanácsod és a pulcsimmal letakartam, onnantól kezdve csend lett :)

Nos, Maya igen-igen morog a picire és fúj, de elkezdtük az összeszoktatást. Még éjszakára ketté zárom őket a békesség kedvéért, de holnap újra együtt lesznek, hogy szokják egymást. Evett is már elég rendesen a kis bélpoklos, meg ivott is... minden a legnagyobb rendben, bár az egyedüllétet nagyon nehezen viseli, így ki- bejárkálok kettejük között :) Szerintem egy pár nap és minden okés lesz kettőjük között :) Legalábbis remélem :)”

Tara

Taráról, az Illatos útról mentett macska AIDS-es kiscicáról is kaptunk képet. Már nem is olyan kiscica! :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: napló


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr904553901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása