HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2011.11.26. 18:22 Benyeszke

Hálaadás

Volt egyszer hol nem volt, 9 budapesti macskamentő. Gondoltak egyet, összedugták a fejüket, összeadták tapasztalataikat és tudásukat, és megszületett a Cicatappancs FC. Felmérték a helyzetüket, megvizsgálták a lehetőségeket, kitűzték a célokat. Időről időre összeültek, és ötleteltek néhány cica meg némi ehemm.. ivólé társaságában.

A háttérben csodás weboldal készül, miközben egyre több projektet karolnak fel: a fizikai mentések szaporodnak, kialakul egy ideiglenes befogadói kör, ahol a cicák kitanulhatják a mindennapi betevő és a kanapébirtoklás minden csínját-bínját.

Megérkeznek az első támogatók, akiknek a segítségével végre elsődleges célkitűzésükre, a kolóniák ivartalanítására fordíthatják az energiát. Semmit sem kérnek ingyen: a támogatókat szebbnél szebb ajándékokkal jutalmazzák segítségükért, aktivitásukért és bizalmukért cserébe.

Ezek vagyunk hát mi, kilencen. És most, mi kilencen ismét összegyűltünk, hogy hálát adjunk november 24.-én. Hogy miért is? Mert összegeztük az eddig elért eredményeket, és nagyon boldogok voltunk tőle! Szeretnénk Veletek is megosztani, hiszen a ti segítségetek nélkül nem tartanánk itt!

A Cicatappancs FC hivatalosan 2011. október 9.-én alakult. Másnap elindult Facebook oldalunk, melynek nem egészen másfél nap alatt 100 rajongója lett. Alig egy hete működtünk, mikor megérkezett az első külsős anyagi támogatás. Teltek a napok és a hetek, pörögtek a cicák. Pártfogásunkba vettünk gyönyörű, szocializálatlan kicsiket, és büszkén mondhatjuk, hogy döntő többségük egy héten belül gazdisodott! Más macskamentő szervezetekkel együttműködve megkezdtük első projektünk, a Pajtás utcai kolónia befogását és ivartalanítását, melyet pár héten belül minden tekintetben siker koronázott. Gyűltek a rajongók, gyűltek a kérések: elkezdtünk cicákat közvetíteni, mivel egyre több tagot értek el a felhívásaink.

Beruháztunk egy élvefogó csapdába, melyet rögtön éles bevetésre vittünk az Ázsia Center cicáihoz, majd vásároltunk egy hatalmas ketrecet is, mely elengedhetetlen volt a sikeres és gyors szocializáláshoz. És hogy hol tartunk most?

2011. november 26.-ig bezárólag, 6 hét leforgása alatt 655-en álltak mögénk a Facebookon, támogatva működésünket! Ezalatt összesen 31 cicát mentettünk: közülük 22 gazdis, 4 ivartalanítva lett visszahelyezve korábbi élőhelyére, ketten még gazdikeresők, és 3 cicához sajnos későn érkezett a segítség, ők már a szivárványhíd túloldalán vannak. Meglévő információink alapján további 11 cicának sikerült gazdit keríteni közvetítés útján a Cicatappancs FC Facebook oldalán, ők azok, akikről biztosan tudjuk, és reményeink szerint még ennél is többen vannak, akikről nincs gazdis infónk. Az Ázsiai kolónia befogását és ivartalanítását még az ünnepek előtt szeretnénk befejezni, hogy elmondhassuk: teljes munkát végeztünk!

Mi kilencen szeretnénk most ezért hálát adni, és megköszönni az elmúlt másfél hónapot Nektek, akik a semmiből jött szervezet mögé álltatok, és bizalmat szavaztatok nekünk! Nélkületek nem ment volna!

320008_10150443964128265_642088264_8499356_48652019_n.jpg

És a csodálatos vacsora után, - amit egyik alapító tagunk varázsolt az asztalra hamisítatlan amerikai hálaadásnapi fogásokkal – újra nekiveselkedünk, és folytatjuk a munkát, hisz rengeteg Cicatappancs vár még arra, hogy a segítségére siessünk!

Köszönünk minden eddigi támogatást, és minden Tappancstagnak és bársonytalpújának csodálatos ünnepet kívánunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep cica macska eredmény mentés


A bejegyzés trackback címe:

https://cicatappancsfc.blog.hu/api/trackback/id/tr753413609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása