HTML

Cicatappancs FC

A Cicatappancs FC 2011-ben alakult macskamentő állatbarátok kezdeményezésével. Küldetésünk a cicák sorsának jobbítása, legyen szó gazdiközvetítésről vagy kolóniák befogásáról, ivartalanításáról, segítségnyújtásról vagy felvilágosításról az emberek számára.

Közösség

Friss topikok

2014.07.21. 10:39 F.Anette

Kullancs kedvencünkben? Megmutatjuk hogyan szedd ki!

Hogyan kell a kullancsot eltávolítani, kiszedni?kullancs02.png

A kullancs több betegséget is terjeszt, ezért ha észreveszünk egyet, azonnal, késlekedés nélkül el kell
távolítani! A kiszedésre számos népi módszer létezik, de ezek többsége a szakértők szerint veszélyesebb, így az alábbiakban összefoglaljuk a kullancs eltávolításának szakszerű módját. Ha kedvencünkben kullancsot találunk, minél előbb távolítsuk el, hiszen így akadályozhatjuk meg leginkább a betegségek terjedését!

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

 1.  Fertőtlenítsük a kullancs kiszedő csipeszt, kanalat.
 2.  A csipesszel közelítsük meg a kullancsot úgy, hogy minél kevesebbet piszkáljuk, nyomogatjuk. Válasszuk el a környező szőrszálakat, és ha szükséges, kicsit feszítsük meg a bőrt.
 3.  Fogjuk meg a kullancsot a feji részénél, a lehető legközelebb a bőrhöz.
 4.  Húzzuk felfelé finom, de határozott mozdulattal, egyenletes erőkifejtést gyakorolva a kullancsra, hogy a bőr is felemelkedjen, egy kis sátrat képezzen. A parazita a húzás hatására elengedi a bőrt.
 5.  Ha ez nem történik meg azonnal, akkor se csavargassuk, vagy nyomjuk meg a potrohát! Ne engedjük el a kullancsot, csak húzzuk, egyenletesen növelve a kifejtett erőt.
 6.  Fertőtlenítsük a csípés helyét vagy az esetleges sebet, majd a kezünket is, és ha szükséges, ragtapasszal zárjuk le a sebet. Ne feledkezzünk meg a használt eszközök fertőtlenítéséről sem!
 7.  A kullancsot égessük el (így pusztíthatjuk el legbiztosabban a kórokozókat), vagy tegyük egy műanyag biztosan záródó fiolába, és őrizzük meg egy ideig. Ha később gond adódna, a kullancs vizsgálata segíthet a kórokozók pontos azonosításban.

TIPPEK: 

Ha kullancsot találunk, mielőbb távolítsuk el, mert egyes kórokozók átvitele már a bőrbe fúródást követő pár óra kullancs.pngmúlva is megtörténhet! Ha a kullancs 24 órán át van a bőrben, és fertőzött, szinte biztos a kórokozók átadása. Ezért semmiképpen se várjuk meg, míg magától kiesik!

Ha nincs kéznél kullancscsipesz, egy szál cérnával is megpróbálhatjuk eltávolítani a kullancsot. Tekerjük a cérnát a kullancs köré (kicsit távolabb tőle), majd a cérnaszál két végét megfogva húzzuk össze a hurkot, hogy az a kullancs fejét a bőrnél fogja meg. Ezután a cérnát a kullancsnál összeszorítva húzzuk felfelé az állatot. Ugyanezt megpróbálhatjuk vékony, steril gézlappal is.

Nem kell megijedni, ha a kullancs feje beszakad (ez még mindig jobb, mintha az egész kullancs a bőrben maradna, vagy a potrohát nyomkodva a béltartalom visszakerülne a sebbe). A fejrész pár nap alatt kilökődik, bár érdemes szemmel tartani a sebet, mert kisebb fertőzések, esetleg gyulladás felléphet.

A kullancsok észlelésének legbiztosabb módja, ha alaposan átvizsgáljuk házi kedvencünk bundáját, hiszen kijárós cicák esetében akár a saját udvarunkon is összeszedheti a kullancsot.

FIGYELMEZTETÉSEK:

A kullancs fejét nem szabad csavargatni, mert ilyenkor a kullancs megijed, és visszaöklendezi a sebbe a béltartalmát, ezzel pedig a fertőzés esélyét növeljük! A kullancs feje ráadásul így szakad be a legkönnyebben.

Kiszedés előtt vagy közben tilos bármilyen kenőcsöt vagy folyadékot (ecetet, olajat) a kullancsra vagy köré kenni, mert a parazita fuldokolni és öklendezni kezd, növelve a fertőzésveszélyt.

Tilos a kullancsot a testénél (a potrohánál) megfogni, megnyomni.

Bár főleg az internetes sok helyen olvasható, a kullancsot nem lehet a sebből „kicsalogatni” a megnyálazott gyufával. A kullancs egyáltalán nem szereti a foszfort, ráadásul a mai gyufák többségéhez már nem is ezt a vegyületet használják.

A kullancs észlelése után inkább próbálkozzunk meg mi magunk a kullancs eltávolításával a fenti lépések szerint, orvoshoz akkor forduljunk, ha azonnal bejutunk hozzá. A fertőzések átadása miatt ugyanis rendkívül fontos a gyors eltávolítás.

AMIRE SZÜKSÉG LEHET:kullancs03.JPG

- Fertőtlenítő oldat vagy törlőkendő

- Sebtapasz, steril géz

- Kullancscsipesz, kanál, esetleg cérna, géz vagy szemöldök csipesz

- Öngyújtó, gyufa a kullancs elégetéséhez, vagy műanyag fiola a tárolásához

 

 

FORRÁS: WWW.HOGYANKELL.HU

Szólj hozzá!

Címkék: macska kullancs paraziták


2014.07.15. 09:19 F.Anette

Miért nem szobatiszta a cicám?


Miért nem szobatiszta a cicám?

Mivel egyre gyakrabban teszitek fel nekünk ezt a kérdést, úgy gondoltuk, írunk egy cikket az ezzel kapcsolatos leggyakoribb okokról és válaszokról. A témával kapcsolatban ugyanis nagyon sok a tévhit, ennél fogva a probléma megoldása is elodázódik, hiszen anélkül, hogy feltárnánk és megismernénk a valódi okokat, nagyon nehéz bármilyen problémára megoldást találni.

Kezdjük azzal, hogy a macska nagyon tiszta állat. Kedveli a higiéniát, és bármilyen fura, szereti az életében a rendszert is, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy ha az állat az alom helyett elkezdi a pulóverünket, ágyunkat, cipőinket, a lakás jól látható és kevésbé látható sarkait, neadjisten a konyhapultot használni dolga elvégzésére, ott baj van, méghozzá nem is kicsi, de a jó hír, hogy mindig van megoldás!

A CICA JELEZ

alom10.jpgA macska, amióta az emberrel együtt él, a kommunikációnak egy új szintjét sajátította el. Ma már nem mondunk vele nagy újdonságot, hogy a cica kizárólag az ember kedvéért nyávog, saját fajtársaival egészen máshogy kommunikál, ezt a fajta hangjelzést pedig csak miattunk használja. Megtanulta, hogy a nyávogás különböző formáival célt érhet el, de ugyanígy megtanulta azt is, hogy az ajtó kaparászása is eredményre vezethet, a tálka mellett ücsörgés és megvető nézés szintén, vagy hogy a béna kaja rendszeres otthagyása előbb utóbb finomabb falatokat eredményez.

 

DE MIT JELEZ A CICA AZZAL, HOGY AZ ÁGYAMBA HUGYOZIK?!

Nos, talán ez a jelzés nem tartozik a kecsesnek és arisztokratikusnak megismert macska legszofisztikáltabb jelzései közé, mégis számos dolgot próbál a cica így hozni a tudomásunkra.

Talán meglepő lesz a következő kijelentés – talán sokan nem is fognak vele egyetérteni - , de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy cica nem szobatiszta, akkor ennek okát 99%-BAN MAGÁBAN A GAZDIBAN KELL KERESNI. Igen, tudjuk, mennyire súlyos kijelentés ez, és természetesen hosszabban is ki fogjuk bontani ezt az állítást, de előtte nézzük a maradék 1%-ot.

 1.        A CICA BETEG

alom06.jpgA macska a nyávogással, ajtókaparászással és egyéb viselkedésformákkal jelez, ugyanígy jelzésre használja azt is, hogy hova pisil és kakil. Sose fogjuk megtudni, hogy az evolúció vagy a cicák intelligenciája indukálja-e ezt a viselkedést, de mára elfogadott tény, hogy a mellépisilésnek gyakori okozója lehet valamilyen húgyúti vagy veseprobléma, a mellékakilás pedig lehet emésztési gond következménye.Bármennyire is furán hangzik, a tapasztalatok mégis azt támasztják alá, hogy a rendellenes ürüléket vagy vizeletet a cica MEG AKARJA MUTATNI a gazdinak, ezért nem kaparja el, ha például véres a széklete, és ezért pisil mellé (többnyire közvetlenül az alom mellé, jól látható helyre), hiszen így látszik, hogy annak színe rendellenes, szaga furcsa. Ha a „balesetek” nem tartanak túl régóta, és következetesen az alom mellé történnek, első körben erre gyanakodjunk, IRÁNY AZ ORVOS!

 1.        IVARPROBLÉMÁK

Sokan összekeverik a mellépisilést a jelölgetéssel, vagy egyszerűen csak nem látják át annak a jelentőségét, hogy mit jelent egy macska számára a terület, a birtoklás, az uralkodó szagok. Egy ivaros cica például agresszióból végigjelölheti a lakás számos pontját, ha a lakáson kívül (földszinti lakás vagy kertes ház) más, környékbeli ivaros macskák járőröznek. Ugyanez megtörténhet, ha új lakót hozunk a házhoz (akár embert, akár állatot). Egy ivartalan cica is elkezdheti összepisilni a lakást, ha ivaros társ érkezik mellé, hiszen annak szagmintája jóval erőteljesebb az övénél, és ez ösztökélheti őt arra, hogy egyre több és több minta elhelyezésével jelölje ki újra és újra saját területét. Az ivartalanítás nemcsak ebben a kérdéskörben javallott, hanem minden körülmények között, hacsak a cica egészségi állapota nem tiltja a műtét elvégzését, javasoljuk ennek mielőbbi megtörténtét, akár még a tüzelés/bagzás kezdete előtt!  És NEM, a cica nem szeretne anyuka/apuka lenni a kasztrálás előtt. Nyugodtan végeztessük el a műtétet, amint a cica eléri a kívánt súlyt (2 kg), ami biztosítja a biztonságos altatást/bódítást. Szóval csak semmi szex! ;)

 1.        ROSSZ BEIDEGZŐDÉS

Igen ritka, de előfordulhat, hogy a cica egyszerűen rosszul sajátította el a szobatisztaság alapelveit. Ezen könnyen segíthetünk, ha türelmesek vagyunk vele. Érdemes a megszokott 1 alom helyett akár 4-5 vagy még több plusz almot kihelyezni a lakás több pontján, különös tekintettel azokra a helyekre, ahol a cica helytelenül végzi a dolgát. Ezzel párhuzamosan alapos takarítással és szagtalanítással semlegesítsük azokat a helyeket, ahova korábban helytelenül oda pisilt vagy kakilt. Az új alomtálakat fokozatosan, lassan, egyesével szüntessük meg, a végén meghagyva egy vagy két végleges almot. Ez egy több hetes procedúra, de megéri. Ha van rá lehetőség, érdemes összekötni jutalomfalatos tréninggel, azaz pozitív megerősítéssel is, tehát amikor a cica megfelelő helyre produkált, utána kapjon valamit, amit nagyon szeret.

Ha újfajta almot, vagy a régitől eltérő formájú alomtálat szeretnénk bevezetni a cicánál a köztudatba, azzal is legyünk óvatosak: vannak cicák, akik a kristályos alom tapintását nem kedvelik, más cicák az illatosított alomtól másznak a plafonra, és vannak olyanok is, akik nem hajlandóak bemenni a fedeles budiba – utóbbin könnyen segíthetünk azzal, ha egyszerűen levesszük a lengőajtót, vagy az egész fedélrészt. Fogadjuk el, hogy a cicának is lehetnek elképzelései és igényei a neki szánt mellékhelyiséggel kapcsolatban! 

 

 1.        LELKI PROBLÉMÁK – avagy a 99%

Igen, mindenki jól olvasta, moalom08.jpgst valószínűleg sok olyan olvasót elveszítünk, aki számára a cica haszonállat, vagy „kint a helye”, illetőleg „ez csak egy macska”. Nos, a cicák rendkívül érzékeny állatok. Elképesztően jól veszik a gazdi rezgéseit, és nagyon jól fordítják le azokat saját nyelvükre. Mivel a cica sosem közli az érzéseit annyira látványosan, mint egy kutya, nem ugrál, mikor hazaérkezünk, nem kezd vidám nyivákolásba, mikor belépünk az ajtón, nem csóválja a farkát és liheg, miközben simogatjuk, ezért talán sokan közönyös állatnak gondolják a cicákat, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének! A cicák pontosan tudják, mi folyik körülöttük, nagyon pontosan meg tudják fogalmazni saját maguknak, hogy a körülötte élő emberekkel milyen a viszonyuk, és ebből bizony adódhatnak olyan problémák, amikre lehet, hogy soha nem gondolnánk, mikor arra a profán kérdésre keressük a rejtélyes választ, hogy vajon „miért hugyozott a macska az ágyamba”.

A cica alapvetően nyugodt állat, ezért őt valójában frusztrálja, ha körülötte valami nem úgy történik, ahogy azt ő megszokta. Számos oka lehet annak, aminek a megoldását a macska abban látja, hogy látványosan rossz helyre ürít. Na de nézzük, mik lehetnek ezek az okok!

4.1   Trauma

Szakítás, költözés.Válás. Valaki meghalt. Átrendezted a lakást. Új állatot hoztál mellé. Szültél egy gyereket. Váltogatod a pasijaidat/nőidet. Mindig más. Nincs biztos pont. Ez a cica életében olyan traumát jelenthet, amit mindenképpen szeretne jelezni feléd. Hogy valami nincs rendben, valami nem tetszik neki.

4.2   Feszültség

Szorongsz. Görcsölsz. Idegeskedsz. Félsz valamitől. Folyton a fejed fölött lebegő anyagi problémáid vannak. Nem úgy működik a párkapcsolatod, ahogy szeretnéd. B@szogat a főnököd. Túl nagy a nyomás a munkahelyeden. Vagy a szüleid felől. A párod felől. Csendes őrjöngés, amit tán kifelé nem is mutatsz, hiszen ritkán szakad el a cérna, de attól még a rossz érzés felőröl, folyton eszedbe jut, és csak úgy árasztod magadból a negatív energiákat. A cicák érzik ezt, és tudják, hogy valami nincs rendben. Ez is tankönyvi esete lehet a mellépisilésnek.

4.3   „Valaki nem szeret”

Az egyik leggyakoribb oka annak, ha a cica nem szobatiszta, az az, hogy valaki olyannal él együtt, aki nem fogadja el őt 100%-ban. Valaki, aki nem pont úgy tekint a cicatartásra, mint kellemes „hobbira”. Aki csak elviseli a cica közelségét, de valójában nem igazán szereti. Valaki, akit idegesít – ha nem is nyíltan - a cica jelenléte. A szőre. A szaga. A hangja. A korai ébresztők. A kötelezettségek. Valaki, aki számára a cicatartás nem csak móka és kacagás, nem csak bársonyos bunda és dorombolás, nem csak dörgölőzés, hanem inkább nyűg, teher, kínlódás, lemondás. És kapaszkodj meg: ez a valaki AKÁR TE IS LEHETSZ! 

MIT LEHET TENNI?

alom05.jpgElőször is: üljünk le, és gondoljuk át, hogy a fentiek közül melyik lehet az az ok, ami a cicánkból kiváltotta ezt a nekünk nem tetsző viselkedést. Ha ez megvan, az már fél siker.

Másodszor: ne büntessünk. Minél többet idegeskedünk amiatt, hogy a macska megint mellécsinált, minél többet kiabálunk vele, minél inkább megbüntetjük, annál rosszabbul fogja érezni magát, és annál inkább csinálni fogja. Ez nem vicc, ez tényleg így van, ezért ezzel egyáltalán semmire nem megyünk.

Harmadszor: változtassunk a hozzáállásunkon. Ismételjük együtt: „A cica nem rossz, a cica segítségre szorul. A cicának problémája van, és én segítek neki megoldani.” Hülyén hangzik – el tudjuk képzelni, mennyire – de tényleg baromi sokat számít, hogy hogyan fogjuk fel a dolgot. A cica nem a mi bosszantásunkra pisili le az ágytakarót, ettől a rendellenes viselkedéstől ő is ugyanúgy szenved, mint mi. Attól szenved, hogy hiába tette tele meglepetéscsomagokkal a fürdőkádat vagy a lepedőt, hiába tisztelte meg a frissen mosott és vasalt ruháidat, Te egyszerűen NEM VESZED ÉSZRE, hogy figyelemre vágyik!  

Tehát fogjuk fel úgy, mintha mi lennénk a cica terapeutája. Gondoljuk végig, mi lehet az ok, és ennek szellemében igyekezzünk megoldást találni rá. A megoldás lehet a 3-as pontban leírt technika mellett az, ha odafigyelünk a cicára, ugyanis ha kellő figyelemmel viseltetünk az irányába, meg fogunk tanulni MACSKÁUL, és ez gyorsabban vezethet minket a megoldás irányába, mint gondolnánk!

A fenti cikk megszületéséhez elengedhetetlen volt álmatlan éjszakákon át Jackson Galaxy – Pokoli macskákat nézni, és elengedhetetlen volt az a tapasztalás, amit a cikkíró a saját cicájával élt át. A fenti tanácsok sikerét megtörtént esetek bizonyítják.

A CICÁK NEVÉBEN IS KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! 

 agens.png

4 komment

Címkék: macska szobatisztaság ápolás tartás


2014.07.07. 12:42 F.Anette

Tanácsok kánikulára

Sziasztok Tappancsok!

Ahogy látjátok beköszöntött a kánikula, ezért úgy gondoltuk érdemes néhány hasznos praktikát bemutatni házi kedvencünk érdekében.

Víz, víz, víz!

Az első és legfontosabb ebben a hőségben, hogy mindig legyen friss víz a cicád előtt. Ilyenkor többet isznak kedvenceink, ezért figyeljünk arra, hogy minimum napi kétszer cseréljük előttük a vizet. A friss víz oxigéndúsabb, ami hűsítőbb állatodnak!hőség09.jpg

Semmiképp se fürdessük meg a cicát, de engedjük neki, hogy barátkozzon, játsszon vele mégpedig úgy, hogy kicsit megengedjük a fürdőkádban a csapot. Ilyenkor érdemes a nyaka körüli részt kicsit bevizezni, mert ez hűsíti az állatot.

Vigyázzunk a túl hideg vízzel és ételekkel. A cicák fajtától függően érzékenyek, ezért még ebben a melegben sem adjunk nekik jeges vagy túl hideg dolgokat, ha szeretnénk elkerülni a macskanáthát.

Ha egy törölközőt benedvesítünk és ráterítjük a békapózban fetrengő cicánkra, még az is lehet, hogy hálás lesz érte! A legtöbb esetben elviselik ebben a kánikulában a vizes törölközőt és örülnek a hűsítőnek.

Klíma

A klíma használata nemcsak állatainkra, de ránk is veszélyes lehet, könnyen megfázhatunk tőle. Ugyanúgy cicánk is beteg lehet, tehát azt javasoljuk, hogy a klímát mindig csak mértékkel használjuk, és lehetőleg ügyeljünk arra, hogy a cica ne feküdjön közvetlenül a klíma alá, nehogy huzatot kapjon, ami fülgyulladáshoz vezethet.

Étkezés a nagy melegbenhőség02.jpg

Ne lepődjünk meg, ha cicánk étvágya ebben a nagy melegben eléggé megcsappan, hiszen - ahogy az nálunk is előfordul – kevésbé kívánja az ételt. Ügyeljünk arra, hogy gyakrabban legyen előtte száraz táp. Ha a cica tasakos eledelt eszik, és nem egyszerre kapja meg az adagot, akkor a maradékot tegyük hűtőbe, mert ebben az időben ezek a termékek felbontás után hamar megromlanak. Ügyeljünk arra is, hogyha a cicánk a táljában meghagyta a tasakos ételt, akkor pár óra után inkább dobjuk ki, hiszen ez is hamar romlásnak indul. Ilyenkor inkább adjunk kevesebbet többször!

 

Kijárós macskáink

Azok a cicák, akik kijárnak a házból, tudnak ügyelni magukra és a hűvös, árnyékos helyet fogják keresni, de ilyenkor figyeljünk arra, hogy a cica adott esetben be tudjon jönni a házba hűsölni és biztosítsuk neki kint is a megfelelő vízmennyiséget!

Hőguta

hőség10.jpegA hőguta jelei a cicáknál a hangos, erőteljes zihálás valamint az, hogy folyamatosan keresi a lakás hűvös pontját. Amennyiben ezek a tünetek jelentkeznek, a cicát azonnal csavarjuk be egy bevizezett törölközőbe, vagy meg is fürdethetjük! A lényeg, hogy testhőmérséklete minél hamarabb normalizálódjon! Amennyiben a cica egyéb tüneteket is produkál (pl. hányás, rosszullét, hasmenés) azonnal forduljunk állatorvoshoz!

Vigyázzunk!

Ne hagyjunk cicát az autóban még öt percre sem! Ebben a kánikulában a napon hagyott autók utastere akár 60-70 fokosra is forrósodhat, ezért ne kockáztassuk kedvencünk életét!

Szólj hozzá!

Címkék: állat kánikula


2014.06.30. 13:16 F.Anette

Utazz külföldre kedvenceddel!

Tappancsok!

Ez a cikk azoknak szól, akik külföldön élnek vagy tervezik a költözést és szeretnék kisállatukat is külföldre költöztetni. Itt összefoglaljuk neked a szükséges tudnivalókat, mielőtt kedvenceddel külföldre indulsz.

A cikk leginkább az Európai Unión belüli szállítási feltételeket foglalja össze az új 2014.05.25-ös jogszabály változással.

A további országok szabályait itt találod: http://maok.hu/

Lássuk mik a szükséges lépések, mielőtt kisállatunkat külföldre vinnénk:állatútlevél.jpg

 1.        Állatorvosodnak az állatot egyedi azonosítóval, azaz mikrochippel kell ellátnia, majd a chipet regisztrálnia a rendszerben. Amennyiben menhelyről örökbe fogadott állatod van, és tudomásod szerint már van benne chip, ennek regisztrációjáról is feltétlenül gondoskodj, hiszen anélkül az állat nem kaphat útlevelet.
 2.        Az állatorvosodnak ki kell állítania kedvenced útlevelét, melynek borítóján az érvényes jogszabályok szerint szerepelnie kell angolul is a Pet Passport feliratnak.
 3.        Kedvencednek veszettség elleni oltást kell kapnia, melyet a mikrochip behelyezése után érdemes beadatni. Ez az oltást orvosodnak be kell vezetnie kedvenced útlevelébe.
 4.        Az oltás után minimum 21 napot kell várni, mielőtt az állat útnak indulhat, de ez az oltás nem lehet 1 évnél régebbi sem.
 5.        Az indulás előtt minimum 24 maximum 300 órával az állatnak féreghajtáson (Echinococcus) kell átesnie, melyet az állatorvos szintén bevezet az útlevelébe.
 6.        A kisállatot csak megfelelő hordozóban lehet szállítani!

Kisállat útlevelet bármelyik állat kaphat, viszont önmagában az utazásra nem jogosítja fel az útlevél a gazdit. Előtte mindenképpen tájékozódnia kell a szükséges lépésekről. Például a legtöbb, EU-n belüli országba 3 hónapos kor alatt csak bizonyos feltételekkel lehet kisállatot szállítani.

Szállítás földön:

Ma már nagyon sok cég foglcatluggage02.jpgalkozik kisállat szállítással is, de azt tudni kell, hogy sok ország nem tolerálja a kisállat szállítását egy zsúfolt csomagtérben, ahol a szellőztetés sincs megoldva, ezért mindig fordulj a megfelelő céghez, aki szakszerűen szállítja kisállatodat a kért országba, hiszen a furgonnak külön hatósági vizsgával kell rendelkeznie és a sofőrnek vizsgát kell tennie, amit a Magyar Állatorvosi Kamara igazol!

 

 

Szállítás levegőben:utazós2.jpg

Sajnos a légi szállítás szabályai igen változatosak, ami a kisállat-szállítást illeti, ezért minden esetben érdemes tájékoztatást kérni az adott légitársaságtól.

Általánosan a következők a jellemzőek: Repülőn leginkább kis testű kutyát és cicát lehet szállítani. Egyes légitársaságoknál utastérben is szállíthatóak a kisállatok természetesen a megfelelő hordozóban és szabályokkal, mely légitársaságonként változik, az azonban biztos, hogy vemhes és hordozóval együtt 8 kg-nál súlyosabb állatot nem lehet utastérben szállítani.  Ha a csomagtérben utaztatod állatodat, akkor arra kevesebb szabály vonatkozik, ami szintén társaságonként eltérő lehet.

Nagyon fontos megadni a légitársaságnak az állat fajtáját, mert egy gépen egyszerre csak kettő ugyanolyan fajtájú állat utazhat. Egy utas egyszerre csak két állatot vihet magával túlsúlyként, a többi állatot úgynevezett légi áruként tudja szállítani.

Tudjuk, hogy a kisállat-szállítás nem könnyű dolog. Van, aki meg se érzi, viszont van olyan állat, aki egyáltalán nem szeret utazni.  A legfontosabb, hogy már utazás előtt néhány nappal készítsük fel az állatot az esetleges hosszabb útra. Tegyük ki neki a hordozót nyitott ajtóval és hagyjuk, hogy belemásszon, illetve szándékosan tegyük bele és zárjuk be 10-20 percre, hogy szokja a hordozót.

utazós3.jpg

Tegyünk be a hordozóba olyan plédet, törölközőt és játékot, amit az állat használ, de ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk tele a dobozt!

Ha autóval utazunk, vegyünk a cicának hámot és ezzel engedjük ki a kocsiból egy-egy pihenőnél, hogy egy kicsit levegőzzön.

Ha az állat már a hordozó látványától stresszel és feszült lesz, akkor legvégső esetben állatorvoshoz is fordulhatunk, aki indulás előtt enyhe nyugtató beadásával biztosíthatja kedvencünk zökkenőmentes szállítását.

Indulás előtt tehát mindenképpen tájékozódjatok a www.maok.hu hivatalos oldalán!

 

Szólj hozzá!

Címkék: állat macska utazás külföldre


2014.06.13. 10:18 F.Anette

Tévhitek és hiedelmek

Kedves Tappancsok!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy blogunk feltámadt hamvaiból és újra jelentkezik friss hírekkel, cikkekkel és érdekességekkel, ami a macskákat illeti! Jelenleg még tart az archiválás, hogy ismét felvegyük a fonalat és pótoljuk hiányosságainkat cikksorozatokkal egészen 2012-ig.

Addig is fogadjátok szeretettel ezt a cikket a fekete bundásokról!

A közelmúltban mi is befeketedtünk, szerencsére már gazdisodunk is néhányan, de még mindig jelentős többségben vannak a feketék gazdi kereső cicáink között. Arra gondoltunk, hogy egy cikkel próbáljuk eloszlatni azokat a kételyeket és rossz érzéseket, amik felmerülhetnek bennetek, amikor egy-egy fekete kis szőrmókot hirdetünk – különösen így péntek 13-án.

good01.png

A fekete macskával kapcsolatos babonák és hiedelmek az ókorra nyúlnak vissza és minden országnál jelen vannak. Van, ahol pozitív és van, ahol negatív jelentőséggel bírnak, mi sajnos az utóbbiba tartozunk, és balszerencsét párosítunk a fekete szépségekhez, míg más országokban, mint például Japánban, ha átmegy előtted egy fekete macska, az szerencsét hoz. Oroszországban úgy tartják, hogy a fekete macskának gyógyító ereje van és Skóciában nagy megtiszteltetés egy családnak, ha egy fekete cica a verandára telepszik, hiszen az állat jólétet hoz.

Nemcsak mendemonda, hogy a középkor angol tengerészei kifejezetten kedvelték a macskákat, azok közül is a feketéket, melyek gyakran utaztak a fedélzeten és hajótörés esetén is őket mentették először. 

 Az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet genetikai diverzitást vizsgáló részlege viszont érdekes felfedezést tett, ami a fekete macskák (közönséges házi macskák, jaguárok) immunitását illeti. Az MC1R nevű gén, ami a színért felelős az állatokban -  egészen pontosan a fekete színért - védettséget nyújt számos fertőző betegség ellen, mint például a FIV (macska AIDS)- fertőzés. Tehát összességében elmondható, hogy a fekete bundájú macskák ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

A kutató, Stephen O’Brien szerint ez a gén megtalálható az emberekben is, méghozzá a vörös hajszínt párosítják hozzá. Ha megfejtenék az MC1R gén okát, az nagy segítséget nyújtana az embereket megtámadó, jelenleg gyógyíthatatlan vírusokkal szemben.

Ha ez mégsem lenne elég és nem tudtunk meggyőzni téged a fekete macskák „babonátlanságát” illetően, akkor fogadj örökbe tőlünk fekete macskát és bizonyosodj meg Te magad arról, hogy a babonák nem léteznek!

good2.png

 

Szólj hozzá!


2012.07.30. 19:43 Benyeszke

Doromboló, 7. szám

Telik a nyár, de továbbra is folyamatosan érkeznek hozzánk a fotók és a beszámolók egykori védenceinkről.

Mindenki nagy kedvencéről, a Sziámi Család tagjairól is sok cukibbnál cukibb képet kaptunk mostanában.

XiuXiu (nálunk: Sziromka)

„Xiu Xiu sokat nőtt és mint a fotón is látszik, sokat sötétedett az arcán a lábain és a farkán. (Talán ezért nem ismerünk rá, a szerk.) Csodaszép ifjú hölggyé cseperedett. A személyisége... Nos, rajong a kajáért, csak enne, enne, enne...Kedvence az alutasakos és a főtt csirke, amit minden hétvégén kapnak. Állandóan próbálkozik a tányérunkból való lopkodással is. Mindkét másik lánycicámmal, Lunával és Siouxsie-vel már nagy barátnők, a fiúcicám még nem túl boldog, de már elfogadta a jelenlétét. Imádja, ha a pociját simizzük, ilyenkor hangosan és hosszasan dumál. Azt hiszem a vőlegényemet jöbban kedveli, mint engem, sokkal többször megy hozzá, mint hozzám, ez talán azért lehet, mert a fürdetést meg a féreghajtást én csinálom, és nem ő???:)) Az idegenekkel kicsit félős, de ez azt hiszem normális, azt hiszem. Egyébként velünk alszik, mint a többiek, így az ágyunk néha már egészen zsúfolt de mi így vagyunk boldogok:)))”

XiuXiu_03.jpgXiu Xiu 1,5kg.jpg

Szigfrid

„Szia,
telnek-múlnak a hetek, de van, ami nem változik...a netfüggőség::))) Szigi lassan 3x akkora, mint mikor elhoztuk. Nagyon szép, eleven, és rafinált..:)) Sok örömet okoz nekünk.”

Szigfrid.jpg

Szimba

„Szimbus nagyon, nagyon jól van :) Egész jól kijönnek most már Mayával. Egy igazi rosszcsont, de mi így szeretjük. Sokszor kihúzza Mayánál a gyufát, amit Maya azonnal egy-két pofonnal lerendez, de nagyon sokat játszanak is (a játékról van is egy videó a fb-os oldalamon, őszinte leszek nem tudtam leszedni:P) :) Miután Szimba hozzánk került Maya kapott egy mandula gyulladást, így őt ugye az állatorvoshoz hordtuk. Amint hazaértünk Szimba azonnal dorombolt neki, bújt hozzá, nagyon édes volt, mintha nyugtatgatni szerette volna :) De most már jól van Maya is és minden a régi kerékvágásban megy tovább :) A kicsi iszonyat sokat eszik (hisz ez a dolga), amint reggel megkapják a reggelit gyorsan befalja a sajátját, majd megy "porszívózni" Mayához, amit Maya egész jól tűr :).
Nagyon bújós kis "dög", sokat "beszél" és most már kezd kinyílni a csipája, mert mikor fegyelmezés van szó szerint vissza"szól" :) Mindenki nagy kedvence, többen győzködtek már, hogy adjam oda, de Szimbus marad!!!!!!!!!!!!!!!! :). Pár nap alatt már kialakult benne, hogy az "igazi" gazdi én vagyok neki, Maya inkább a páromhoz húz, így mindenkinek van egy "csemetéje" :). Imádja a labdákat, a wcpapír tekercs belsejét és igazi doboz mániás lett :) Minden ami papírdoboz azt azonnal meg kell mászni, bele kell bújni stb :). Ja, igazi segítség a konyhába... lábam között ücsörög, ha bármit szeletelek, darabolok a konyhába és nagyon ügyesen figyel, hogy mi történik, néha még bele is szól.  Ha netán lepottyanna valami finom falat, az azonnal a pocakba kerül... (kivéve a nyers hús, azt nem kap!).
Jót tett érkezése a Mayának is, mert azóta sokkal szocializáltabb lett, nem bújik el az érkező vendégek elől, sőt :). Szimbus azonnal mindenkit levesz a lábáról... illedelmesen köszön bárki jön... majd egy pici monológba kezd háton fekve a földön és mindenkitől próbál kunyerálni egy kis kaját, mert ugye a száraztáp az nem annyira finom, mint a nedves kaják, vagy amit épp mi eszünk (legyen az akár zöldség, gyümölcs:).
Ha elfárad a nagy játékban, akkor eleinte felkéretőzött az ölembe és hangos dorombolás közepette elaludt :) Erről kezd (sajnos) leszokni... de ha esetleg eldőlök a kanapén azonnal odabújik :) IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!:)
No, akkor csatolok egy-két képet... sajna nem a legjobb minőségűek, de szerintem a képek is magukért beszélnek :).”

Szimbus és tesója, Maya.jpgSzimba.jpg

Margit és Malvin

Margit, aki egyébként fiú nem a sziámi család tagja, de lehetetlen nem együtt tárgyalni a kis cirmos Malvinnal, minden Cicatappancsos cica címzetes keresztapjával, hiszen elválaszthatatlanok.

„Még mindig kétszeres szorzó van a két cica mérete között, de a küzdelem már teljesen kiegyenlített. Legalább annyiszor kergeti meg Malvin Margitot, mint fordítva. Mostanra megnyugodtam, hogy Malvin is meggyógyult, és meg is fog nőni egyszer csak.”

MargitMalvin_02.jpgMargitMalvin_01.jpg

Szófia hercegnő

„Túl van az ivartalanításon, szépen helyreállt a gyomra, összebarátkozott a többi cicával, és elég rossz dolga van:):)
Lujzi megtanította lopni, Tibi az ablakban ülni, Soma koldulni, ja és néha pofátlan is, de ezt már teljesen egyedül tanulta "

Szofi.jpg

A sziámi családon kívül természetesen még sok cicáról küldtek képet a gazdik. Külön öröm nekünk, ha egy hónapokkal ezelőtt örökbeadott védencünkről kapunk fotót és látjuk, hogy mekkorára nőttek az eltelt idő alatt.

Merlin

Merling_01.jpgMerlin_02.jpg


Xanax

„Azóta is nagyon eleven cica, és imád a teraszon sütkérezni, bár ezt a nagy
meleget látszólag már Őt is nagyon megviseli.”

Xanax_01.jpgXanax_03.JPG

Vinny (nálunk: Hármaska)

„Kedves Cicatappancs!
Gondoltuk küldünk néhány képet Vinnyről (Hármaska), aki már nem is olyan aprócska mint 2,5 hónappal ezelőtt. :)”

Vinnie01.jpgVinny03.jpg

BéBé

„Semmi nagyobb változás nem történt BéBével kapcsolatban, bár úgy érzem, az apró lépések a legnagyobb sikereink. Mára reggeltől estig kint van, játszik, kíváncsiskodik, közel jön hozzám, és ha megyek a lakásban, már nem szalad el előlem, inkább jön utánam, hogy hova megyek, mit csinálhatok. Minden érdekli, kezdve a növényektől, a kábeleken át a lakás összes textiljéig. Szeret játszani küldök egy fényképet, végre rajtakaptam, hogy a kedvenc párnáján a kedvenc játékával heverészik. Egyre közvetlenebb, játékosabb. Már evett a kezemből ami nagy szó, de a simogatást még hagyom későbbre.
És akkor a fénykép, hogy lásd valóban jól érzi magát”

“Biztos emlékeztek még BéBére, akinek kalandos élete kezdődött nálam. Csak, hogy megnyugtassak Mindenkit, egyre jobban érzi magát, játszik, bár még bátortalan... leginkább a fényképezőgép látványától ijed meg :) üdvözletét küldi Mindenkinek, elsősorban Klaudiának :)”

BB_1.jpgBB2.jpg

Pizsi, a kisoroszlán

„Pizsi - a bébiszitter, anyukám segítségével - szerencsésen átvészelte azt a három hetet, amíg nem voltunk itthon. Mielőtt elutaztunk, megkapta a második adag oltásait is. Ehhez azért fűzött egy-két megjegyzést a doktor bácsinál...de egyébként jól viselte.
Naponta minimum 8 alkalommal eszik, mégis olyan soványka, mintha éheztetnénk... :-( Egész nap rohangászik, mindenre felmászik, mindennel játszik, rosszalkodik, aztán nyávog ha valahonnan ki kell szabadítanunk. Úgy látom, hogy arra edz, hogy megmássza a kertünkben lévő 30 méteres fenyőfát, ennek már többször is nekifutott. A nagyobb cicánkkal Foch Marsall-lal jó haverok lettek, egész nap együtt lógnak. Kedvenc játékuk a "fojtogatós", ami a fotón is látható. A játék lényege, hogy felváltva fojtogatják egymást, amíg a másik nem szól, hogy elég. Ezt órákig szokták játszani. "Egérfogós"-t is szoktak játszani, -lásd a fotón - Pizsi bebújik a lyukba, majd előjön, és erre Foch Marsall levadássza, mintha Pizsi lenne az egér. 
Még egy fotót csatolok, ezen Pizsi épp sikeresen visz be Foch Marsallnak egy jobbhorgot bokszolás közben.”

Pizsi, a kisoroszlán.jpgPizsi vadászik.jpg

Sushi és Sayang

Sayang és Sushi - Első közös alvás.jpgSushi_01.jpg

Hanga

Hanga.jpg

Hanna, aki már Kókusz

„Sziasztok!
Nem tudtam melyikőtöknek írjak, úgyhogy mindketten megkapjátok :)
Küldtem elérhetőséget az albumhoz, amibe töltögetek fel képet Hannáról. Egyelőre szinte csak alvós képem van róla, mivel lehetetlen azon kívül elkapni :D Igazi kis minivadász, egy bandita, ha ébren van, akkor lehetetlenség követni a géppel :)
Nagyon jól viselte az utat Prágáig, végig az ölemben aludt és csak pózt váltani kelt fel. Itthon szépen meglepett, hogy ő bizony simán tudja mire való az alom és neki nem kell ám mutogatni :) 
Elmentünk a helyi állatorvoshoz, aki mondta, hogy egy darabig 2hetente vissza kell járnunk kontrollra, mivel nem biztos még benne, hogy csak kis termetű vagy valamilyen rendellenesség miatt ilyen apró, úgyhogy biztos ami biztos most egy speckó tápot kell neki vennem, ami plusz energiatartalmú, ill. kifejezetten kistermetű törpéknek van a gyorsabb fejlődés érdekében, ill. 2hetente vizsgálják. Nagyon vicces volt látni a mérlegelést, kemény 600grammot nyomott a kis bendős :)
Kókusz a legszociálisabb kismacsek, akit valaha láttam, eddig akárki meglátogatott, ő nem rohant sehová, sőt, kiharcolta a simit az idegenektől is, dorombolt nekik, még egy kutyás barátnőmet is levette a lábáról :)
Nyilván fölöslegesen kidobtam egy rakást pénzt játékokra, miközben a legnagyobb ellenségek az újságpapír darabok, lelógó sálak és a mozgó lábujjak. Az egyetlen hasznos befektetés a műegér volt, amit minden áldott nap ki kell nyírni (órákig fárasztva). 
Nagyon megszerettük egymást, annyira örülök neki, hogy elhoztam Tőletek, hogy nem tudjátok elképzelni, óriási fazon :)
További jókat!
Köszönöm a kis szőrmókot :)”

Hanna in bed 1.jpgHanna after the trip2.jpg

Hugó/Marvin

‎‎

Hugó-Marvin.jpg

Bikfic

Bikfic jó kiscicához méltóan igazi profi az alvásban, ahogy a mellékelt képeken is látszik!

Bikfic 3.jpgBikfic 2.jpg

Gréti

"Sziasztok Cicások!
Szeretném megköszönni a munkátok és szeretném újra megköszönni, hogy megmentettétek nekem ezt a kis pokolfajzatot! Két hete hoztam el, a keresztségben a Gréti nevet kapta Tőletek, de nem sokára Csipesz lett, mert a lakásban bárhova fel tudja magát csipeszelni (függöny, kanapé hátulja, rattan székek támlája...)
A mellékelt képen épp délutáni rosszalkodás utáni alvás van, természetesen a 3 személyes kanapé közepén, ami egyébként a kiválasztott ágyacskája is.
A másik képen Matyinál feszegeti a húrt, mert mindig abból a tányérból akar enni, mint a nagy, hiába terítek a lakás 2 végébe... De most már talán lassan elfogadja a kis jövevényt, Csipesz pedig megérti, hogy nem rabolunk rá másokra sutyiban hátulról! :)
Megkérhetnélet Titeket arra, hogy továbbítsátok levelem Strasser Briginek, aki a kis krampusz idegi mamija volt? Köszönöm Neki is, hogy vigyázott erre barátságos, kiegyensúlyozott kis doromboló gépre, és üzenem, hogy már le tudja mosni a pofácskájára ragadt szaftot és nem fülig ragacs :)
...és semmi Audrey Hepburn-ködés nincs, krampuszkodás, az van!!!! (Na jó, legfeljebb, ha álmos a kisasszony.)”

Gréti és a nagytesó.jpg

Ginger

"Nehéz ugyan fotózni, mert napi 20 órán át cikázik , mint a villám. Nagyon jól érzik magukat Rozikával, sokat játszanak, mégha Rozikának nincs is mindig kedve hozzá akkor is Mina kiprovokál egy kis ugrándozást. Eddig vízszintesen hódította meg a lakást, de most kezdte bejárni függőlegesen is. Végtelenül mozgékony.
Köszönöm , hogy összehozott minket !"

Ginger.jpg

Marcipán

255388_4457930252766_853964833_n.jpg

Gigi

„Gigi jól van, teljesen egészséges, múlt pénteken megkapta az első oltását. A fülével sincs már baj.Nagyon bátor és kíváncsi cica, az állatorvos is megdícsérte, mert két kis nyikkanással viselte a vizsgálatot, oltást, fültisztítást, hőmérőzést. A kertbe még nem engedtük ki.Teljesen szobatiszta. Macskautáló édesapámat is levette a lábáról a szófogadásával, világosan érti, hogy "nem szabad". Emellett játszik, ugrál, hancúrozik egész nap, az étvágyánál csak az alvókája jobb.

Nagyon hálás lehet nektek, hogy segítettetek neki kijutni a bajból. Mi nagyon örülünk neki :)

Frederic

„Tegnap elhoztuk Fredericet (akit eredeti nevéből is megtartva valamennyit, Fricinek kereszteltünk). Nagyon bátran viselte az utazást, összesen négyszer nyávogott, pedig Újpesthez képest Budajenő nem a szomszédban van. Habár Klaudia azt tanácsolta h a maradék fülatka miatt ne engedjem a cicánk közelébe, ez igen nehezen lett vona megoldható, így elkezdték a barátkozást és némi fújás és morgás után nagyokat rohangáltak és birkóztak a házban. A kertbe nem engedtem ki őket már tegnap este, és ma reggel sem, nemcsak az eső, hanem az új hely miatt sem, várok még ezzel pár napot, szokja csak meg a benti teret és minket, aztán felfedezhetjük együtt a kertet is. Éjszaka minimális kis sírást hallottam, de ezt leszámítva minden rendben volt, reggel jó étvággyal reggelizett, aztán dorombolt is egy kicsit. Nagyon aranyos és szép, a régebben nálunk lévő cicánkhoz képest kifejezetten csendes kismacska, hamar a szívünkbe lopta magát.”

Köszönjük szépen!"

Szólj hozzá!


2012.07.17. 23:13 Benyeszke

Egy ideiglenes vallomásai

Hajlamosak vagyunk általánosítani. Én is ezt tettem, amikor néhány, az általam hőn szeretett fekete cica ideiglenes befogadójaként azt feltételeztem, hogy minden fekete cica bájos, bújós és könnyen kezelhető. Aztán eljött az a bizonyos hétfői nap, amikor hozzám került a Haramiák bűnszövetkezet egyik tagjaként ismert Rowan. Elszabadult a pokol. Ördögtől való. Minden hipotézisem, feltételezésem dugába dőlt. És volt egy pillanat, amikor a teljes reménytelenség és kilátástalanság lett úrrá rajtam. De nézzük szép sorjában.

Nincs azzal baj, és teljesen természetes, hogy az első a héten a cicák az új helyükön meg vannak szeppenve és mindenféle, macska szempontból a normálistól eltérő viselkedést tanúsítanak. Az hogy nem hagyta magát megsimogatni még hagyján. De akkor kezdtem el gyanakodni, hogy itt az ördög keze van benne a dologban, amikor benyitottam a szobába, és rendszeresen fejvesztve menekült a bőröndök mögé, fűtőtest alá. Aztán jött az a verzió, amikor már nem futott olyan gyorsan el, hanem megállt félúton, de amint nyújtottam a kezem felé, fújt. Azt pedig egyenesen a személyem elleni támadásnak éltem meg, és az önértékelésem sárba tiprásának, amikor csak ránéztem(!), és már akkor is fújt rám.

Ekkor elgondolkodtam, hogy felhívom az egyik segítő foglalkozású ismerősömet, hogy kellene nekem egy pár összejövetel önértékelésem restaurálására, mert a macska lelki sérültté tett engem.

De aztán tovább gondolkodtam, hogy én is tanultam pszichológiát, és volt szó holmi türelemről meg kivárásról. Aham, igen, csak ez kábé olyan távol áll tőlem, mint az akrobatikus rock and roll Bud Spencertől. De jól van, mondom, a szépséges bundája miatt tegyünk egy próbát.

Változás akkor állt be, amikor a szükséges karanténozási idő letelte után összeeresztettem az enyémekkel. Rowan szemében az addig börtönnek vélt lakás egyből átalakult játszóházzá, futópályává, tornateremmé, konditeremmé, focipályává. Értsd ez alatt: mászókának használja a szoba egyik sarkában függőleges helyzetbe állított ágymatracokat és azon csimpaszkodik, egy az egybe trappol végig a nagyszoba távolabbi falától az előszobán át a kisszoba ablakpárkányáig, a forgószékem ötágú lábánál gátfutást rendez, a kanapé alsó favázas szerkezetén húzódzkodik, hogy csak úgy dagadnak az izmai, és előszeretettel pattogtatja a pingpong labdát akkor, amikor én telefonálnék, tévét néznék, vagy egyszerűen csak aludnék.

Rowannek sokszor fáj-neki-a-világ ábrázata van, mint aki a világ összes gondját magára vállalta. De meggyőződésem, hogy ez csak álca. Ahogy mondani szokás, a zord tekintet mögött érzékeny lélek lakik. Bár a zord talán kicsit erős jelző a részemről, de tény, hogy a cicamosolyt igencsak ki kell nála érdemelni. Rowan büszke, de nem adom fel, pláne most, hogy valami halvány reménysugár felcsillant. Már nem szalad el olyan sokszor, néha hagyja magát felvenni és simogatni. Abban reménykedem, hogy ha Rowan érzi, hogy a szerető simogatásba nem lehet belehalni, akkor engedni fog. Így lesz!

575037_444138048950241_1235891748_n.jpg180285_447100145320698_1313699291_n.jpg

1 komment

Címkék: macska napló


2012.06.19. 23:53 Benyeszke

Doromboló, 6. szám

Sziasztok Tappancsok!

Itt a kánikula, de a Tőletek kapott beszámolók alapján ezt egyáltalán nem érzik a cicák. Íme, a bizonyíték! J

Marcipán

„Kedves Tappancsok! Kistesónak sikerült egy egész közeli képet készíteni Marcipánról, így azt hiszem, megállapíthatjuk, hogy közelről nézve is igen jóképű kandúr lett belőle :)”

 01_Marcipán.jpg

 

Merlin (nálunk: Dragomir)

„Merlin nagyon nekikészült, hogy ír pár sort a laptopomon, el is helyezkedett előtte, de a gépeléssel volt egy kis gondja, ezért kisegítettem.

"Kedves Cicatappancs FC!

Nagyon jól érzem magam, rengeteget dorombolok és szerencsére minden a legnagyobb rendben van velem. Végre minden oltásomat megkaptam, ezért most jó darabig nem is kell mennünk a dokihoz. Képzeljétek, amióta itt a jó idő, sokat játszom a kertben, de idebent is szeretek hűsölni. Tegnap sajnos volt egy igen kellemetlen élményem, ugyanis Anya megfürdetett, de azt mondja, erre szükség volt, mert a sampon, amivel megmosdatott, véd a kullancsok és bolhák ellen, és ha már úgyis annyit vagyok odakint, jobb félni mint megijedni. A pancsolás nem tetszett annyira, de Anya utána kárpótolt érte, sok finomságot és szeretgetést kaptam tőle, amiért ilyen bátran viselkedtem.

Gondoltam, Nektek is büszkélkedek kicsit, mert Anya szerint egy igazi hős voltam!

Minden jót kívánok nektek, cicatársaimat pedig üdvözlöm.

Doromb-doromb:
Merlin”

 02_Merlin_04.jpg03_Merlin_05.jpg

Margit és Malvin

„Ma voltunk orvosnál, Margit megkapta a kombinált oltást, asszem nyugtató is volt benne, most olyan kis békés, dorombol, mint egy rendes cica. Malvinka (a kis sziámi) nagyon picike, ő nem kapott szurit, neki még nőnie kell. Pontosabban kapott, de az vmi immunerősítő. A doki szerint vérszegény, és a biztonság kedvéért kapott féreghajtót is. Ő most éppen zabál, M...argitot kitúrta a tányér mellől (ez egyébként tipikus).

Jellemzően Margit rossz mint az égetés, mindenre felmászik és folyton nyekteti a kistesóját. Mondjuk Malvinka meg nem megy el előle, mintha igényelné, de aztán meg csak nyávog... szóval ezt még mindig nem tudjuk mire vélni. Malvinka egyébként sokat gubbaszt, pl amikor a konyhában vagyok, akkor a vállamon. Vagy Zoli vállán, amikor odakint tevékenykedik. Aztán csak izgulunk hogy le ne zúgjon.... Fura kis szerzet az biztos.

Szóval alapvetően béke van, és nagyon örülünk hogy ilyen szuper cicáink vannak! :-)”

„Teljességgel hiábavalónak tűnik az igyekezetem, hogy megértessem (verbális és non-verbális eszközöket használva, ld. ajtón kitessékelés) Margittal és Malvinnal, hogy ők kinti cicák bejárással, nem pedig benti cicák kijárással. Ők pont az ellenkezőjéről győzködnek minket :-D”

 04_MargitMalvin_01.jpg06_MargitMalvin_03.jpg

Szundi

„Szundi cica beilleszkedett az életünkbe, vagy mi az övébe, ez még nem dőlt el. Manapság a nevét inkább megváltoztatnám Káoszra olyan hévvel rohangál a lakásban. Nagy élmény mikor átlohol rajtam és a kutya is vele együtt, vagy előtte, vagy mögötte. Nagyon szeret a kutyával játszani, bár Biginek nincs hozzá mindig kedve, mondjuk érthető, hogy nyűgös, mert Szundi az ágyról ugrik rá, vagy a fülére, vagy a farkára. A füle a kedvence. Döbbenetes mennyiséget eszik a cica, képes elzavarni a táltól a nagymacskát is, sőt simán odamegy kutyatálhoz és egyszerre eszik belőle Bigivel, ha pedig úgy érzi hogy elhanyagoljuk, akkor éktelen ordításba kezd. Tegnap meglepett, mikor a kisfiamtól sült krumplit kunyerált. Na igen és ő első macska aki mellett csak óvatosan szabad kinyitni a hűtőt, mert azonnal beugrik, jó reflexek kellenek mellé. Minden esetre egyre inkább a rend rakásra szoktat minket (főként Danikát). Nem lehet lent hagyni egy papírt sem a földön, mert csinál belőle százat. Nem lett kitakarítva időben az alom, nos a keresztrejtvényes füzetem bánta. Nincs eltéve a cipő? A cipőfűző szét lett rágva reggelre. Bármi apróság a földön maradt? Ennyit a nyugodt alvásról, valami mindig koppan a szekrényen, falon…

Alvás terén is új szokásokat kellett felvennünk. Mivel még az orrunkkal is képes játszani, ezért múmiává csomagolva van csak esélyünk a karmolás mentességre. és persze meg kellett szokni azt is, hogy rajtunk alszik.

Most így ennyi jut eszembe, mert egyébként édes és ő a kis kedvenc, nagyon szeretjük.”

07_Szundi.jpg

Hercegnő (nálunk: Jázmin)

„Határozottan állítom Hercegnő a legjobb természetű cicám, mindenkivel jóban van, többiek úgy mennek el mellette, h mosdatnak rajta egyet, még Bubita /kopasz/ is, pedig az aztán ám a nagy dolog. :) nincsenek hisztik-sértődések-válogatás. Manófalvi Manóval a játékkedv mit sem változott, hajnali trappolások és persze a bunyók, folyamatosan egymást vadásszak le a kertben :D teljesen eltűnt a kis félénksége, sőt!!! meglát berregve üdvözöl, esténként ő az első aki jön aludni, hozzábújik az arcomhoz érzem a kis szuszogását :D :D csodálatos élőlény! mindennap elmondom neki, h ő a legszebb az egész világon ♥♥♥”

08_Hercegno(exJazmin).jpg

Bikfic (nálunk: Roland)

„Kedves Tappancsok!

Remekül érzem magam... :) Hamarosan írok nektek beszámolót, mert már 2 nap alatt is csudajó dolgok történtek velem, de mint látjátok nagy játék után vagyok, így most inkább lepihenek... :)

Bikfic”

09_Bikfic(exRoli).jpg10_Bikfic_02.jpg

Dotti (nálunk: Heni)

„Gondolom már nagyon kíváncsi vagy, mi van Henivel, alias Dottival. Jól van, s nagyon rossz kis éhenkórász. Persze sosem a saját kajája kéne neki, hanem másik macskáé, mienk, lányom cumisüvege, stb. A súlya is eléri már egy pisis pelus súlyát :) (múlt héten érzésre ez még nem volt meg) Most olyan 7 hetes ugye állatorvos szerint. Küldenék képeket, de fb nem nagyon akarja... megpróbálom emailben.

S most már a sziámival is jobb a viszony. nem tökéletes, de alakul... :)”

 11_Heni.jpg

XiuXiu (nálunk: Sziromka)

„Everything is going okay here, Xiu Xiu is sort of accepted by the other cats (they are still growling at her, but they can sleep in the same room). It's progressing slowly. OTherwise she is eating alot and has put on weight.

I've attached some pictures:) Have a nice day!”

„Minden rendben van nálunk, Xiu Xiu-t nagyjából már elfogadta a többi cica (még mindig morognak rá, de már egy szobában tudnak aludni). Lassan fejlődik a kapcsolatuk. Egyébként sokat eszik, és fel is szedett már magára némi súlyt.”

13_Susu_02.jpg12_Susu.jpg

Tipli

„Majdnem 3 hete vagyok új naccsaládomban :)

Már Milli hercegnő is megbékélt, és azóta újabb családtag, Szambakutya is megérkezett.

A hely remek, bár egyenlőre csak bent rendetlenkedek.

A kép, akkor készült, amikor éppen levadásztam a gazdimat :D”

15_Tipli.jpg

Ribizli

„Ribizli tünemény, a második neve Átok.-)

Tervezem, hogy töltök fel képet, csak egyelőre még nem sikerült olyat készíteni, ahol nem egy elmosódott paca látszik csak:-) Kicsit szerelmesek vagyunk egymásba, asszem én vagyok a szerelmesebb.:-)

Ribizli nemsokára hírt ad magáról a facebookon.”

Hanga

„Sziasztok Tappancsok! Hanga vagyok és úgy gondoltam, hogy itt az ideje jelentkeznem, hogy tudassam mindenkivel, jól érzem magam új otthonomban! Az ellátással teljesen elégedett vagyok (all incluisve), a szállással sincs gond. Az alattvalóim mindenben a kedvemben járnak, és hihetetlenül gyorsan és könnyen tanulnak! Ami pedig a legjobb, hogy van egy saját kutyám! Nem is kicsi, egy igazi nagy komondor! Még együtt nem pózoltunk, de ami késik nem múlik! Amint sikerül minket lencsevégre kapniuk, jelzem az alattvalóimnak az irányú igényemet, hogy osszák meg Veletek is barátságunk bizonyítékát!”

16_Hanga.jpg

Sushi (nálunk Hédi) és Sayang (nálunk Fruzsi)

Sayang a kezdetek kezdetén, még így gondolta :)

„Sayang hívja Sushi-t (Hédi). Sushi jelentkezz! :) Nagyon várlak, szükségem van a segítségedre. Egyedül nem bírok el a csörgő sörös dobozokkal, amiket a gazdi helyezett el a tiltott zónákban... Ilyen pl. a konyhapult és a tv... Kidolgoztam egy tervet. Mivel Te még újdonság leszel, rád nem lesz olyan dühös ez a nőci, ha hatástalanítod az "aknákat". Én fedezni foglak messziről... jó messziről :P Egyél, igyál, növekedj és mielőbb gyere, várlak!

A nagy "tesó" :P”

17_Sayang.jpg

Aztán ez következett:

„Sayang nem nagyon örül a trónörökösnek, most is külön szobában pihennek. Izgalmas éjszakánk volt, nem túl rózsás a helyzet, de kitartunk. :)) Sushi egy drága Pöttöm Panna, eszik, eszik, eszik :) elsőre ügyesen használta a lengőajtós wc-t, büszke vagyok :)) Drukkoljatok légyszi, hogy hamar alakuljon a barátság!! :))”

18_SushiSayang.jpg

De szépen lassan elkezdett feloldódni:

„Legfrissebb híreink Sayang és Sushi kapcsolatáról :) tudom a videó alapján nehéz elhinni, de haladunk a barátság felé :) Sayang kemény dió, de "feltörjük" :))”

 

„Győzelem Tappancsok, megtörtént a tappancs csók!! :)) 2 nap alatt betörtük Sayangot :)”

 

„Sayang még elég féltékeny, ha nálam van Sushi, csak úgy csapkodja a farkát és elvonul, pedig Sayangra most 3x annyira figyelek, hogy érezze, ő a mindenem :) A birkózásnál meg nyekergésig gyötri Sushit, résen kell lenni. Csak belejövünk lassan :)”

Sushit persze mindez nem zavarja :)

19_Sushi_01.jpg20_Sushi_02.jpg

Galagonya

„Assszem ez lesz a kedvenc helyem :-) Üdv Mindenkinek: Galagonya”

21_Galagonya.jpg22_Galagonya_02.jpg

Luca (nálunk: Rebeka)

A kis Lucáról annyi remek képet kaptunk, hogy nem győztünk válogatni! :)

LucaRebeka_01.jpgLucaRebeka_02.jpg

Pizsi (nálunk: Theó, a Kisoroszlán)

26_Pizsi(exTheo).jpg

Prüntyi

27_Prüntyi.jpg

Szigfrid

“Eszik???? Ez a szó már nem fedezi azt, amit ő evés alatt művel :))) Amúgy imádjuk, bár kemény kis srác :)) Most tartunk a "fölénk tornyosul, és bepróbálkozik sűrűn" szakasznál... :)))

Igen őket láttuk. Malvinos képen Malvin a jobb vagy a baloldali??? Szigi, amúgy kb kétszer akkora, mint mikor elhoztuk. :)) Ja, az apukája, anyukája felől csak az érdekelt, hogy jól vannak-e, ők már úgyse nőnek :)))

Ja, és beindult a barnulása is - erősödik a pofiján és a lábain a szín, meg változott kicsit a szőre, dúsabb, de ugyanolyan selymes. :)) Nagyon szépfiú!!! :))) Tényleg imádjuk... jobb kaját is eszik, mint mi... :))) Meg olyan vicces, hogy ha bevisszük az állatorvosi rendelőbe körülötte forog a világ, mindenki őt ajnározza, és még a kutyás gazdik is megkérdeznek róla ezt-azt... Igazi sztár, de méltóságteljesen viseli...Nem arcoskodik ennyi miatt...tudja, hogy ő a tökéletes :)))”

28_Szigi otthon2.JPG

Szófia hercegnő

„Helyzetjelentés Szófia hercegnőről - szavak nélkül... :D”

29_Szófia hercegnő.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bemutató


2012.05.29. 22:31 Benyeszke

Doromboló, 5. szám

Az elmúlt héten olyan sok szívmelengető beszámolót kaptunk kis védenceinkről, hogy úgy gondoltuk, érdemes egy pünkösdi különszámban erről beszámolni Nektek!

Tipli Rose

Tipliről rövid beszámolót, de annál több képet kaptunk új Gazdijától:

“Íme, Tipli cica, avagy Tipli-Rose beilleszkedése új otthonában :DDD BOLDOG MACS! Köszöni!”

Nehezen sikerült a cukibbnál cukibb képek közül egyet kiválasztani, így arra jutottunk, hogy megmutatjuk Nektek a többi kép elérési útvonalát is:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2135507643838.59391.1730509002&type=1

Most pedig jöjjön a “Tipli alusz…” című kép:

Shadow (ex-Szirup)

“I took him to the vet on sunday already (at school) & he was cleared there to be healthy & fine as well. I only found one flea dirt on him after talking to Bianca.

Yesterday I treated him with Stronghold (after consultation with my vet at school) even if he was treated before. It takes both fleas, lice, roundworms & flatworms which I think is better since he needed to be treated for the worms as well :)

He’s eating several times a day, huge appetite and this night he actually slept with us in the bedroom together with Leo :) He even slept in the bed with Chris. They are getting along just fine all of them.

The dog have taken the responsibility of being Shadow's personal shower :P

We will go to the vet again on either Friday or Monday for the first vaccination.”

“Vasárnap rögtön elvittük őt az állatorvoshoz, aki szintén egészségesnek nyilvánította Shadow-t. Csak egy bolhapiszkot találtam rajta azok után, hogy Bianca-val beszéltem. Tegnap az állatorvossal történt egyeztetést követően – annak ellenére, hogy korábban már kapott - lekezeltem Strongholddal. Ez jó bolhák, kullancsok és férgek ellen is, így szerintem ez a szer jobb, mint a többi, mivel úgyis kellene féreghajtót is adni neki. J

Shadow többször is eszik egy nap, hatalmas az étvágya, és ma este velünk aludt a hálószobában Leoval együtt. J Még Cris-szel is aludt az ágyban. Nagyon jól kijönnek egymással.

A kutyánk úgy döntött, hogy felvállalja Shadow személyi zuhanyának szerepét. :-P

Pénteken vagy hétfőn újra elmegyünk az állatorvoshoz az első oltásokért.”

XiuXiu (ex Sziromka)

„Here's a little update. Xiu Xiu is doing well, she's eating, playing and was not afraid at all when I opened the carrier. The first thing she did was to explore her new room. She misses her siblings and Szofia I think, she meows a lot when I leave the room.
I gave her an evening bath, but she did not like that very much so it was a very short one. I will give her a bath this evening as well, just to make sure all the flea dirt is gone. Haven't seen more adult fleas on her.

I'm sending you some pics of her :)

Will keep you updated :)”

„Íme a friss hírek. Susu jól van, eszik, játszik, és egyáltalán nem volt megijedve, mikro kinyitottam a hordozó ajtaját. Az első dolga az új szobájának felfedezése volt. Úgy gondolom, hogy hiányolja a kistestvéreit és Szófiát, mivel sokat nyávog, mikor elhagyom a szobát. A biztonság kedvéért ma este meg is fogom fürdetni, hogy biztosan az összes bolhakaki eltávolításra kerüljön. Azóta nem láttam rajta több felnőtt bolhát.

Küldök néhány képet róla! :)”

Ígéretéhez híven Susu Gazdija küldött is még képet és beszámolót is kiskedvencéről:

„I just have to send you this picture. She was not happy with me giving her a bath, here she is complaining a lot:D

I'm taking her to the vet tomorrow to vaccinate her. Otherwise nothing is new here, she is eating well and playing a lot.”

„Egyszerűen muszáj elküldenem neked ezt a képet. Nem örült nekem túlságosan, mikor megfürdettem, íme, ahogy állandóan panaszkodik! :D

Holnap elviszem az orvoshoz az oltások miatt. Egyébként semmi újdonság, rendesen eszik és sokat játszik.”

Susu fürdőben készült képével inkább nem sokkolunk újra Benneteket :), jöjjön inkább az óriási és világítószemű macskusz:

Pizsi

„Pizsi kitűnően van, már nőtt is egy picit. Pár napja volt egy rövid ideig tartó kis hasmenése, de ez mostanra elmúlt. Rizzsel és kicsi darab répákkal együtt főtt darált húst adok neki legtöbbször. Ennek a levesét is szívesen megeszi. A reszelt sajtot is szereti, de a legjobb étvággyal a Whiskas junior alutasakos eledelt eszi. A száraz macskaeledel nem nagyon jön be neki, hozzá sem nyúl.

A cica egyre élénkebb, ma reggel már az őt szaglászó kutyánkat is enyhén meglegyintette a praclijával. Rendkívül kedves természetű, finoman játszik mindennel. Nem nagyon vadul.

Nagyon jól tájékozódik, amikor csak lehet kiengedjük a "kuckójából" a lakásba, és ilyenkor is bárhonnan visszatalál a helyére, ha pl. a cicavécére kell mennie. A popsija körül a hosszú szőröket egy kicsit lenyirbáltam, mert azokat nehezebben tudja magának letisztogatni. Egyébként próbál ő is mosakodni, de még elég ügyetlen.

Kb. egy hét múlva tervezzük beadatni az első oltását, ha addig minden rendben megy.

Még jelenkezünk hírekkel és fotókkal!”


Walter

„I’m sending you some pictures of Walter in his new home, he is becoming much more relaxed and playful. He is a very curious cat, exploring every corner :) he likes to be close to us and follows us everywhere but he still don't like being petted, so we are giving him the time that he needs to get used to it.”

„Küldök nektek Walterről néhány, az új otthonában készült képet, aki egyre inkább kiegyensúlyozott és játékos már. Nagyon kíváncsi macska, minden sarkot fel kell fedeznie! :) Szeret hozzánk közel lenni, ezért mindenhová követ minket, de továbbra sem szereti a cirógatást, így megadjuk neki azt az időt, amire szüksége van ahhoz, hogy hozzánk szokhasson.”

Lili (ex-Hatoska)

„Úgy véltük megérett az idő újabb helyzetjelentésre Liliről azaz Hatoskáról. Nagyon szép képek készültek róla, tagadhatatlanul megvan benne még a modell gén. Nagyon sokat nőtt, a termetével együtt a benne lakó rosszaság is. Rengeteget harcol, kommandózik, csak a megtámadott dolgok méretei nőttek meg, (már a játék egér nem elég csak emberre megy :). Mindenben nagyon ügyes, az egész család kedvence, rendszeresen fogad elbűvölt és csoportosan érkező látogatókat akik már inkább miatta jönnek mint miattunk. Megkapta mindkét, a sima és az ismétlő oltását is, és kiűztünk belőle minden nem oda való lényt, de az állatorvos csak cápának hívja őt. A képek amiket küldök mind nagyon kedves ártalmatlan macska látszatát keltik, de ez nem a valós énje :D Mindenesetre a maradék 10%-ban amikor így viselkedik mint ahogy látható minket is levesz a lábunkról (és elfelejtjük neki a sok megrágott cipőt, vezetéket).”

 

Szimba

„Szerencsésen haza értünk :) Volt egy kis hiszti az autóban, de megfogadtam a tanácsod és a pulcsimmal letakartam, onnantól kezdve csend lett :)

Nos, Maya igen-igen morog a picire és fúj, de elkezdtük az összeszoktatást. Még éjszakára ketté zárom őket a békesség kedvéért, de holnap újra együtt lesznek, hogy szokják egymást. Evett is már elég rendesen a kis bélpoklos, meg ivott is... minden a legnagyobb rendben, bár az egyedüllétet nagyon nehezen viseli, így ki- bejárkálok kettejük között :) Szerintem egy pár nap és minden okés lesz kettőjük között :) Legalábbis remélem :)”

Tara

Taráról, az Illatos útról mentett macska AIDS-es kiscicáról is kaptunk képet. Már nem is olyan kiscica! :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: napló


2012.05.21. 21:54 Benyeszke

Doromboló, 4.szám

Közhírré tétetik, hogy megjelent a Doromboló legújabb száma!

Lássuk, milyen remek híreket kaptunk a sok álomgazditól az elmúlt időszakban!

Szundi

Szundi – aki a képek tanúsága szerint nevét teljes mértékben komolyan veszi – szövetséget kötött… hmm, hogy is mondjuk: igen, egy kutyával!! :)

Szundi Danikával itthon. Édes ez a cica, csak valami miatt papagájnak hiszi magát. Nézi a tévét a vállunkról, alszik a vállunkon, lehet vele sétálni is úgy. Nagyon játékos, most épp a zoknimat rágja a lábamon. Tegnap volt egy érdekes eset. Bigi kutyánkkal jól megvan, de a régi cicánk nem fogadta még el. Szundi az ágyon volt, a régi cica, Tejföl odalépett hozzá és meg akarta legyinteni, erre a kutyusunk odaugrott közéjük és elhessentette Tejfit. Egyértelműen megvédte. :-)”

Theó / Pizsi

Kisoroszlánunk is gazdira talált az elmúlt napokban. A Gazditól már kaptunk is beszámolót, háát, úri kényelemben van része, irigyeljük is érte!

„Pizsi a múlt hét óta amikor láttam sokat szépült!

A megérkezése óta egyfolytában dorombol, és otthonosan érzi magát. A lakosztálya egy kosárból készült cicakuckó, amibe toll kispárnát tettem, szőrös pulóver huzattal. A gyerekkori mackóm is bent fekszik vele a cicakuckóban. Úgy látom, elégedett az alvóhelyével.

A hétvégén tervezzük fotózni, a legjobb képeket feltétlenül küldöm!

Köszönjük a kiscicát! Nagyon örülünk neki.”

Ottó

Ottóért is eljött az Álomgazdi! Szeretnénk megmutatni Nektek, hogy miből lesz a cserebogár:

 

 

 

 

 

 

 

Heteske

Nagyon jól van, köszönjük kérdésed. Mindenkivel nagyon jól érzi magát. Mindig valaki nyakában, vagy ölében találja meg a helyét. Nagyon bújós! Éjszaka sem tudjuk kitessékelni az ágyunkból, bár nem is akarjuk. A férjemet nagyon szereti. Ahogy leül, vagy lefekszik, azonnal az ölében terem valahol a kislányka. A nagylányom azt mondta nem illik rá az Emma név, így átkeresztelte Effy névre. Ez az Elfridából ered. Küldök majd még több fotót is, de jelenleg csak ezt találtam a számítógépen. Nem tudom hova tette a többit a lányzóm, bár a saját facebookjára már töltött fel róla képeket azonnal :) Nagyon szeretjük, igazi kis cuki cicus!

Sayang (ex Fruzsi)

Sayang, a cicahölgy a szimpla bújócskát megunva úgy döntött, hogy nem élhet egy igazi, saját tulajdonú vár nélkül. Elvégre egy cicakirálylánynak minimum többemeletes királynői lakosztály dukál! Alattvalói, az Álomgazdi és a játékegér természetesen mindent megtettek, hogy a nemes hölgy minél kényelmesebben érezhesse magát. A képek magukért beszélnek!

Marcipán

Mit is mondhatnánk erről a képről, hiszen magáért beszél: mi megszavaztuk Marcipánnak a fenséges jelzőt!

Daisy

Az Ázsia Centernél befogott Daisy cicáról is jó híreket kaptunk: jól érzi magát Gazdijánál, élvezi az új otthont, és korát meghazudtolóan játszik mindennel, ami csak elé kerül! J De – ahogy a kép is mutatja – a napozásnál nincs jobb móka!

Leó alias Leonándor (ex Nándi)

Tudtuk, hogy Leó a legjobb terápia! Íme, a Gazditól kapott beszámoló:

Kedves Cicatappancsok!

Gondoltam írok pár sort Nándiról, aki már Leó (néha Leonándor). Nagyon jól összebarátkozott a sziámi cicámmal és a kutyámmal.

A két macska állandóan rohangál, bunyózik, játszik. Nagyon jót tett Miminek az új barát, azóta sokkal többet eszik, nem válogat annyira.

Leó eddig három oltást kapott, kb. 2 hét múlva kap még egyet és azután ki lehet engedni a kertbe. Az ivartalanításáról beszéltem az orvossal, valamikor augusztusban lesz, még mielőtt elkezdene jelölni, de miután kialakult a kandúr-formája. A kutyával is jól kijön, néha együtt alszanak. Sokat eszik, már lassan akkora, mint a másik cicám. Van rengeteg játéka, de a kedvence a labdává gyúrt zacskó, azt szoktam dobálni nekik. Érdekes, hogy a sziámi vissza is hozza!

Na, dióhéjban ennyi, nagyon jó fej cica, örülök, hogy hozzám került.

Küldök egy mai képet róla.”

Merlin (ex Dragomir)

Merlinről a Gazdi készített ilyen volt / ilyen lett montázst. Tappancsok, ugye hogy mennyire megnőtt a kis drága?

Hatoska (Lili)

Ehhez a képhez a gazdik sem fűztek kommentárt, szerintünk is magáért beszél :)

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása